Tech

Tévéméretű, hajlított és forgatható a Samsung új monitora

Birkás Péter / 24.hu
Birkás Péter / 24.hu

A Samsung idén sem aprózta el a CES-re időzített újdonságait: többek között leleplezték a legújabb okostévéiket, bejelentették a Freestyle nevű multifunkciós és hordozható projektort, bemutatkozott a Galaxy S21 FE okostelefon, és lehullott a lepel a Home Hub nevű, vadonatúj okosotthon- és okoskütyü kezelő alkalmazásról is. És ez még nem minden, hiszen a gyártó monitor fronton is durrantott egy nagyot a kifejezetten gamereknek szánt Odyssey Ark modellel.

Az újdonság bár típusát tekintve tényleg monitor, a mérete viszont már egy tévével vetekszik,

hiszen 55 hüvelykes képátlóval büszkélkedhet, amit a Samsung megfejelt egy 1000R-es ívelt kivitellel, hogy a lehető legjobb lehessen az immerzió játék közben. Ezzel viszont még nincs vége a trükköknek, ugyanis a speciális talpnak hála a kijelző 90 fokban elforgatható, tehát a kijelző függőleges módban is használható, sőt a hatalmas képernyőn egyszerre akár több különböző tartalom is megjeleníthető (játék, videó, stream). A háttérben dolgozó Mini LED technológiának hála pedig lehetséges, hogy az energiatakarékosság jegyében az eszköz kikapcsolja a pixeleket azokon a területeken, amiket az osztott képernyős módban nem használunk.

Birkás Péter / 24.hu Vízszintes és függőleges pozícióban is hatalmas monitort kapunk.

Bár az ívelt szörnyeteg közvetlen közelről is megcsodálható a CES-en, a gyártó egyelőre túl sok technikai részletet nem osztott meg az új monitorról, csupán az biztos, hogy a képarány 16:9, a felbontás pedig 4K. A maximum képfrissítés még nem ismert, ahogy a válaszidő sem, és a fényerőt és a HDR-támogatást illetően sincsenek pontos információk, sőt egyelőre még azt sem tudni, hogy az eszköz rendelkezik-e HDMI 2.1 csatlakozóval. Viszont lesz hozzá egy vezeték nélküli távirányító a különböző funkciók kezeléséhez. Árat szintén nem közölt a Samsung, ami annak fényében mondjuk nem meglepő, hogy a megjelenés csak valamikor 2022 második felében várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik