Tech

Gamereknek szánt, brutális erejű táblagéppel állt elő az Asus

Asus
Asus

Las Vegasban már javában pörög az idei CES kütyüexpó, ahol a világ legnagyobb tech vállalatai mutatják be a legújabb portékáikat. A sorból természetesen nem maradhatott ki a tajvani Asus sem: a gyártó elképesztően széles termékpalettával készült idén januárra, a legérdekesebb újdonságuk pedig a ROG Flow Z13 névre keresztelt táblagép, amit kifejezetten gamereknek szán a gyártó. A tablet súlya 1,1 kg, a legvastagabb pontjén is mindössze 12 mm vastag, és a mágnessel csatlakozó billentyűzetnek és a Windows 11 operációs rendszernek hála akár notebookként is használható, már csak azért is, mert akár egeret is csatlakoztathatunk az eszközhöz.

Az igazán durva részleteket persze most is a burkolat alatt találjuk, az Asus tényleg olyan brutális hardvert pakolt a táblagépbe, ami felveszi a versenyt a játékra szánt laptopokkal is. A gép akár Intel Core i9-12900H processzorral és Nvidia RTX 3050 Ti grafikus chippel is elérhető lesz, amit 8 GB-nyi 5200 MHz-es LPDDR5 memória egészíthet ki. Emellé jön még az 1 TB PCIe SSD tárhely, a MUX kapcsoló, az egyedi hűtés, és az USB-C porton keresztül történő 100 wattos gyorstöltés.

Asus Asus ROG Flow Z13: alapvetően táblagép, de notebookként is használható.

És ez még nem minden, a képernyő sem átlagos, már csak azért sem, mert két változat közül lehet választani: egyrészt adott a 4K felbontást biztosító variáns 60 Hz-es képfrissítéssel és 85 százalékos DCI-P3 lefedettséggel, de választható Full HD változat is, 120 Hz-es képfrissítéssel és 100 százalékos sRGB lefedettséggel. Mindkét opció 16:10-es képarányt biztosít, az érintőképernyőt Gorilla üveg védi, adott továbbá az Adaptive-Sync és a maximum 500 nites fényerő.

Ha pedig a fenti  hardver nem lenne elég, érdemes tudni, hogy a ROG Flow Z13 a tavaly bemutatott (és idén frissített hardverre váltó) Flow X13 laptophoz hasonlóan kompatibilis az XG Mobile külső videókártyákkal. Ennek hála akár egy Nvidia RTX 3080 is hajthatja a játékokat, 2022 folyamán pedig már elérhető lesz az AMD-s változat is, Radeon 6000-es grafikus chipekkel.

Gamer tabletről lévén szó, a Flow Z13 külsőre sem egy átlagos táblagép: a hátlapon található CNC-marású ablakon keresztül látható a gép alaplapja, és maga a váz is egyedi és futurisztikus mintát kapott. Videójátékos hardverhez méltóan természetesen innen sem hiányoznak az RGB fények, továbbá fontos praktikum, hogy a gép mellé kapunk egy beépített támasztékot is, ami akár 170 fokban kinyitható. Az Asus a tablet árát még nem hozta nyilvánosságra, de ettől függetlenül a gép már 2022 első negyedében piacra kerül, és Magyarországon is kapható lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik