Tech

Egy frissítésnek hála még jobbak lettek a Sonos hangcuccai

Már minden felhazsnálónak elérhető a Sonos S2 app legújabb frissítése, ami új funkciókkal, többek között a DTS Digital Surround támogatással várja a felhasználókat. Amennyiben a Sonos alkalmazáson belül nincs bekapcsolva az automatikus frissítés, akkor az új funkciók a Beállítások > Rendszer > Rendszerfrissítések > Frissítések keresése menüponton keresztül telepíthetők.

Kapcsolódó
Az új Sonos Beam tényleg képes új szintre emelni az otthoni filmezést
Első blikkre nincs nagy fejlődés, de megfelelő körülmények között a második generációs Sonos Beam tényleg új szintre emelheti az otthoni filmnézés élményét.

A világban továbbra is a „Hollywood otthonunkban” trend uralkodik, aminek eredményeként az elmúlt évben megháromszorozódott a streaming szolgáltatóknál debütáló filmek száma. Ezt szem előtt tartva érkezett meg a DTS Digital Surround dekódolás támogatása a Sonos eszközeire, hogy az említett tartalmak kiváló hangzással szóljanak. A DTS támogatás persze nemcsak a streaming szolgáltatók kompatibilis tartalmait érinti, de ennek hála a Blu-Ray lemezek, játékkonzolok és más eszköz hangja is jobban szólalnak meg az érintett eszközökön.

A Sonos rendszer új funkciói:

  • A DTS Digital Surround az Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), Playbar, Playbase és Amp eszközökön vált elérhetővé az S2 szoftveren keresztül. A felhasználók a Sonos alkalmazás Now Playing képernyőjén egy szimbólumot látnak a DTS Digital Surround tartalmak streamelésekor.
  • Akkumulátor kímélő a Roamon és a Move-on: a beállítás Sonos alkalmazásban való engedélyezésével a hordozható hangszórók 30 perc inaktivitás után automatikusan kikapcsolnak. Kikapcsolt állapotban a Move akkumulátora akár 30 napig, a Roamé pedig akár 70 napig megőrzi töltöttségét. Ha az akkumulátor kímélő üzemmód be van kapcsolva, a zenelejátszás megkezdése előtt a felhasználónak a fizikai bekapcsoló gombbal kell üzembe helyeznie a Roamot, illetve a Move-ot.
  • EQ-beállítások a Now Playing képernyőn: a zenét streamelő iOS-felhasználók mostantól a Sonos alkalmazás Now Playing képernyőjén keresztül adhatják meg az EQ-beállításokat, beleértve a magas hangok, a mély hangok és a hangerő beállításait. Az EQ-beállítások eléréséhez a Now Playing képernyőn egyszerűen csak meg kell érinteni a hangerő-szabályozó sávot, majd megnyomni a jobb oldali equalizer gombot. Az Android-támogatás az elkövetkező hónapokban lesz elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik