Tech

Végleg törölte a YouTube Gődény csatornáját

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

„Mint tapasztalhattátok, a YouTube cenzúra hadjárata tovább dübörög, így a csatornám sem úszta meg, és végleg törölték” – írta augusztus végén Gődény György vírusszkeptikus és oltásellenes gyógyszerész. Gődény szerint ő tudományos eredményeken alapuló tartalmakat osztott meg, csak éppen nem azokat, amelyek a fősodrású tudománnyal egyeztek meg. „Ez a közösségi médiafelület nem tűri azokat a tudományos eredményeken alapuló tartalmakat, amik szembe mennek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos – köztudottan logikátlan és sokszor teljesen értelmetlen – COVID-19 állásfoglalásával” – írja Facebook-oldalán.

A gyógyszerész az Odysee videómegosztóra költöztette át a tartalmait, ami egy blockchain-alapú felület. A TechCrunch cikke szerint leginkább a szélsőjobbos tartalommegosztókat vonzhatja, bár az alapító ezt cáfolja.

Gődény György ellen egyébként korábban vádat emeltek rémhírterjesztésért, és rendre kapja a milliós pénzbírságokat is. Közösségimédia-felületein rendre osztja meg áltudományos nézeteit, és valószínűleg köze van a Normális Élet Pártjához is, amit édesanyja lakcímére jegyeztek be, és amit Harkai Bulcsú Bánk alapított, ahogy 2018-ban a választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű kamupártot is, amelynek a vezetői posztját később átvette tőle Gődény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik