Tudomány koronavírus

Kitervelt járvány és 5G-nanochipek: ízekre szedték a magyar orvos hazugságait

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Tényellenőrzés alá vettette az AFP az Orvosok a tisztánlátásért mozgalom egyik alapító tagját, dr. Pócs Alfrédot: azt találták, hogy számos félrevezető állítást tesz a koronavírus-járványról és az előadása tele van tárgyi tévedésekkel. Az AFP magyar tényellenőrző szolgálata Pócs 8 nagyobb kijelentését vizsgálta meg egy neten keringő, igencsak népszerű videóból, és hamisnak, félrevezetőnek vagy megalapozatlannak találta őket.

Pócs ortopéd sebész, akit 2020-ban kirúgtak a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból a koronavírussal kapcsolatos megosztó nézetei miatt. A Magyar Orvosi Kamara nyílvánosan is elhatárolódott Pócs nézeteitől, és etikai vizsgálatot kezdeményeztek ellene, valamit azt javasolták, hogy távolítsák el az orvost a Heves megyei kamara éléről.

A koronavírus-járvány előtt Pócs Alfréd az 5G-vel kapcsolatos nézeteivel került a hírekbe, és Eger önkormányzati képviselőjeként megpróbálta megakadályozni az 5G-hálózat kiépítését a városban – írja az AFP.

Kapcsolódó
Tényleg a történelem legnagyobb emberkísérlete zajlik a szemünk előtt?
Budapesten is tiltakoztak az újgenerációs mobilhálózatok ellen, ami állítólag megsüti a bolygót. Velünk együtt.

A videót, amelyen Pócs beszél, a Magyarok Világszövetsége Youtube-csatornájára töltötték fel, a szövetség elnöke 2020-ban egy Covid-szkeptikus konferencia fővédnöke volt. A Magyarok Világszövetsége egy nacionalista szervezet, amely többek között a trianoni békeszerződés revízióját hirdeti.

A 8 ellenőrzött kijelentés egyike sem felel meg teljes mértékben a valóságnak, mindegyik vagy egész egyszerűen hibás információkat, rossz következtetéseket, esetleg erős csúsztatásokat tartalmaz.

  • A WHO bejelentése nem volt váratlan, és nem bizonyítja, hogy a járványt előre kitervelték volna. Pócs szerint a WHO 2020 márciusában világjárványnak nyilvánítja a koronavírust, és “2-3 nappal” később 186 ENSZ-tagállam a “197-ből” veszélyhelyzetet hirdetett, ami az orvos szerint azt az elméletét támasztja alá, hogy a járványt kitervelték. A WHO oldalán elérhető egy interaktív idősor 2019. december 31-ével kezdve, amely felsorol minden fontosabb lépést, amit a WHO a koronavírussal kapcsolatban tett. Ezen jól látni, hogy a bejelentés előtt a szervezet többet intézkedett Kínában is. Ráadásul 193 rendes tagja van az ENSZ-nek, nem 197, ahogy Pócs mondja. Az nem világos, hogy mi a forrása Pócs azon állításának, hogy a 183 ENSZ-tagország 2-3 napon belül vészhelyzetet hirdetett.
  • A Pócs által bemutatott statisztikák félrevezetőek és nem reprezentatívak. Az orvos szerint, mivel a Covid-19 világjárvány, ezért az áldozatok számát is a Föld „teljes lakosságához” kell mérni. Pócs állítása szerint így a Magyarországra eső áldozatok száma „8 vagy 9”, majd azt mondja, hogy ha Magyarországot nézzük, a szám „körülbelül 50”. A bolygó teljes lakosságához mérni a halálozást eleve értelmetlen. A hivatalosan elérhető magyar adatok szerint 2021. május 26-án 29 622 halottja volt a járványnak. A Központi Statisztikai Hivatal egyik kutatója egy publikációjában arra jutott, hogy a többlethalandóság Magyarországon 2020-ban a 12. és a 52. hét között 13 700 volt, azaz a tanulmány szerint ennyi embert nem halt volna meg 2020-ban, ha nincs a járvány.
  • Azokon a vakcinákon is végeztek klinikai teszteket, amelyek  feltételes forgalombahozatali engedélyt kaptak. Pócs azt állítja, hogy mivel a jelenleg elérhető koronavírus elleni vakcinák ezzel a mechanizmussal kerültek engedélyezésre, ezért nem végeztek rajtuk „hivatalos” teszteket. Valójában a normális engedélyezés és a veszélyhelyzeti engedélyezés között a fő különbség az ütemezésben rejlik, és nem abban, hogy hogyan történnek a vizsgálatok.
  • A kórházba kerülők száma jelentősen alacsonyabb a beoltottak között. “… megbetegedhet az oltott, tüneteket produkálhat, tesztpozitív lehet, fertőzhet, meghalhat. Szóval miről beszélünk?” – mondja Pócs a videóban a Pfizer-BioNTech vakcina említésével. Az igaz, hogy a védőoltások nem minden esetben védenek a fertőzéstől, és alkalomadtán a beoltottak is produkálnak tüneteket, vagy kórházba kerülnek, de a jelenleg elérhető adatok szerint az ilyen esetek száma drasztikusan alacsonyabb a beoltottak esetében.
  • Nincs nyoma annak, hogy a 16-18 év közöttiek oltási programjának a leállítását terveznék Magyarországon. Pócs azt is állítja, hogy a növekvő szívbelhártya-gyulladásos (endocarditis) esetek miatt az “Egészségügyi Minisztérium” és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a “16-19 év közöttiek” oltási programjának leállítását tervezi. A 16-18 évesek oltási programja (és nem 16-19, ahogy Pócs mondja) május 13-án kezdődött, két nappal a videó megjelenése előtt. Magyarországon nincs külön egészségügyi minisztérium, az EMMI látja el ezt a feladatot is. Nincs információ arról, hogy ezt a programot le akarnák állítani.
  • A nürnbergi kódex nem az oltásokról szól. Ez az embereken végzett kísérletek etikai alapelveit fekteti le. Pócs szerint a nürnbergi kódex előírja, hogy az embereket egyenlő arányban kell tájékoztatni az oltások előnyeiről és hátrányairól. A kódex azonban az embereken végzett kísérletekről szól és nem az oltásról.
  • A CEPI nem jelentette be, hogy új generációs bőrön át beadott vakcinák jönnek „nanochipekkel”, és a szervezetet nem Bill Gates vezeti. A CEPI vezérigazgatója Richard Hatchett, a milliárdos filantróp Bill Gates, a Microsoft társalapítója, nem visel tisztséget a szervezetben, annak ellenére sem, hogy az alapítványa a CEPI alapítói között volt. Ha rákeres az ember arra, hogy „nanochip” a CEPI weboldalán, akkor 0 találatot kap. A „microchip” keresőszó sem hoz eredményt.
  • A PCR tesztek nem hazugságon alapulnak és a koronavírus kimutatására vannak kialakítva. A SYNLAB szakemberei az AFP-nek elmondták, hogy A COVID-19 járvány kitörésekor a WHO hivatalos oldalán közölte a SARS-CoV-2 vírus PCR módszerrel történő kimutatására leghatékonyabbnak elfogadott vírus genom szakaszokat, PCR vizsgálat beállításának technikai útmutatóját, mely szerint kerültek kifejlesztésre és piaci forgalomba a diagnosztikában alkalmazott tesztek.

A teljes AFP tényellenőrzés ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik