Tech zöldövezet

A Vodafone már 100 százalékban megújuló energiaforrásból fedezi európai működését

Getty Images
Getty Images

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette azon vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek.

A vállalat egy éve jelentette be, hogy legkésőbb 2021 júliusáig 100 százalékban megújuló energiával fogja üzemeltetni európai hálózatát,

ezáltal egy olyan zöldenergiával működő hálózatot létrehozva, amely a jövőben is fenntartható módon fog növekedni. A Vodafone Magyarország mellett a vállalást a többi európai leányvállalat is teljesítette, így már a teljes európai Vodafone hálózat és a vállalatcsoport működéséhez szükséges egyéb villamosenergia szükségleteket is megújuló energiából fedezik. A Vodafone szeretné, hogy ugyanez a paradigmaváltás 2025-ig Afrikában is végbemenjen.

A most bejelentett átalakulás a vállalat szerint kulcsfontosságú, hiszen ezzel hatalmas lépést tesznek a 2030-as vállalásuk irányába, miszerint a cég karbonlábnyomát nettó nullára csökkenti, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatára is kiterjeszti.

Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója elmondta: „2021. július 1-jétől a Vodafone ügyfelei Európa-szerte azzal a tudattal vehetik igénybe a szolgáltatásainkat, hogy azok teljes mértékben megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával működnek.  Ez jelentős lépés azon célunk felé, hogy 2030-ra a saját globális szén-dioxid-kibocsátásunkat nettó nullára csökkentsük, valamint, hogy segítsük ügyfeleinket saját környezeti lábnyomuk csökkentésében, továbbá hogy folytassuk egy fenntartható digitális társadalom kiépítését valamennyi piacunkon.”

Kapcsolódó
Fél év alatt 1,6 tonnával kevesebb szemetet jelent a SIM kártyatartók elfelezése
A Vodafone 2020 áprilisában csökkentette felére a SIM kártyákhoz szükséges kártya-tartók méretét, ezzel is kímélve a környezetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik