Tech

232 százalékos növekedést hoztak az új Xbox konzolok tavalyhoz képest

Phil Barker / Future Publishing / Getty Images
Phil Barker / Future Publishing / Getty Images

Jól pörög a PlayStation 5, hiszen a Sony a tavaly őszi megjelenés óta 7,8 millió példányt értékesített belőle (idén 3,3 milliót), de a Microsoft sem panaszkodhat, hiszen a legújabb pénzügyi jelentésük szerint a konzoleladások terén a szintén tavaly piacra dobott Xbox Series X / Series S konzolok 232 százalékos növekedést produkáltak 2020 hasonló időszakához képest – a redmondi cég ugyanakkor nem részletezte, ez pontosan hány eladott játékgépet takar.

Kapcsolódó
Xbox Series X
Xbox Series X: nem marad le semmiről, aki nem most veszi meg
Az új konzolnak tadadhatatlanul vannak előnyei, de valójában azok sem maradnak ki semmiből, akik nem az elsők között csapnak le az Xbox Series X-re.

A Microsoft eredményes negyedévet tudhat maga mögött, hiszen a 41,7 milliárd dolláros árbevételből 15,5 milliárd dollár nyereséget realizáltak, ami a bevételt illetően 19 százalékos, míg a nyereséget illetően 44 százalékos növekedés jelent a tavayi év hasonló időszakához képest.

Az árbevételből 3,533 millárdot hozott a videójátékos részleg, ami 50 százalékos növekedés jelent, ezen belül a hardverek, azaz a konzolok produkálták az említett 232 százalékos bővülést, míg az Xbox tartalmak (tehát a videójátékok) és a szolgáltatások (Xbox Live Gold és Xbox Game Pass) 34 százalékos növekedést értek el az előző év hasonló időszakához képest.

Kapcsolódó
Az Xbox már nem a PlayStation ellen küzd, a videójátékos Netflixet építik
Úgy tűnhet, az Xbox elvesztette a konzolháborút, de a Microsoft új stratégiát követ, ami hosszú távon nemcsak jelentős sikerrel kecsegtet, de alapjaiban változtathatja meg a videójáték-ipart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik