Tech

Ügyes trükköt tud a Lenovo új minden egyben asztali gépe

Már javában zajlik a 2021-es CES kütyüexpó, ahol a legnagyobb gyártók sorra jelentik be a legújabb fejlesztéseiket és termékeiket, amik között akadnak egészen érdekes megoldások is. Ide sorolható a Lenovo legújabb asztali egybegépe is, a Yoga AIO 7, ami nem csupán egy számítógép, hiszen tartalmazza az összes szükséges perifériát, beleértve a kijelzőt is. Utóbbi egy 27 hüvelykes képernyő, ami nemcsak 20 fokban dönthető, de van egy olyan ügyes trükkje is, hogy képes 90 fokban elfordulni. A monitorok világában ez a mutatvány nem újdonság, a Lenovónak is vannak ilyen modelljei, de egybegépek esetén ez korábban nem igazán volt jellemző.

lenovo Yoga AIO 7
lenovo

Az elforgatható kijelzők egyre inkább terjednek – gondoljunk csak az LG Wing mobilra vagy a Samsung tavaly bemutatott tévéjére –, de a monitorok esetében nemcsak fura trendről beszélhetünk, hiszen akadnak olyan munkafolyamatok (szövegszerkesztés, különböző grafikai munkák), amiknél ez a megoldás abszolút praktikus, sőt még böngészni vagy épp a közösségi médiát pörgetni is kényelmesebb így, mint egy hagyományos kijelzőn. A kijelző 4K felbontású és 99 százalékos DCI-P3 és Adobe RGB színtér-lefedettséget kínál, és jár mellé egy manapság egyre inkább nélkülözhetetlen, felpattintható webkamera is, ami ebben az esetben 5 megapixeles.

lenovo Yoga AIO 7
Lenovo

Ami a specifikációkat illeti, a gép elérhető lesz AMD Ryzen 7 4800H vagy Ryzen 5 4500H processzorral, ezek mellé jön egy GeForce RTX 2060 videokártya, amit 16 vagy 32 GB RAM egészíthet ki, méghozzá 1 TB-os PCIe SSD társaságában. Adott továbbá a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.0, portokból pedig a következők kerültek a gépre: USB-C 3.2 Gen2, négy USB-A 3.2 Gen2, két USB 2.0, audio-csatlakozó és persze a LAN. Az ár 1600 dollárról indul, ami nagyjából félmillió forintot jelent, szóval akinek bejön ez a megoldás, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik