Tech

Az LG új vezeték nélküli porszívója már magától üríti a portartályát

Közeledik a 2021-es CES, az idén virtuális kütyüexpó január 11-én veszi kezdetét, és a gyártók már előre lerántják a leplet a legújabb fejlesztéseikről. Az LG nemrégiben már bemutatta a csúcskategóriás hűtőinek legújabb, önfertőtlenítő és hangparancsoknak is engedelmeskedő változatait, most pedig a legújabb vezeték nélküli porszívójukat tárták a nagyközönség elé. A CordZero ThinQ A9 Kompressor+ névre keresztelt készülék legnagyobb újdonsága, hogy a dokkolója már nemcsak tölti a használaton kívüli eszközt, de a gépet behelyezve magától üríti a portartályt. A porszívózás közben felszippantott por a dokkolón belül egy zsákba kerül, és a felhasználónak már csak ezt kell elvinni a kukáig, miután (több porszívózást követően) megtelt.

LG A robotporszívók után már egy vezeték nélküli modell is tudja a tartályürítő funkciót.

A megoldás forradalminak ugyan nem nevezhető, hiszen egy ideje már léteznek olyan robotporszívók, amik rendelkeznek ugyanilyen funkcióval, de a vezeték nélküli hagyományos porszívók esetében korábban nem nagyon találkozhattunk ezzel az innovációval. A dél-koreai gyártó legújabb modellje emellett alapból rendelkezik feltörlőfejjel, sőt extra aksik is járnak hozzá, hogy ne kelljen a feltöltésre várni, ha takarítás közben ne adj isten teljesen lemerülne az eszköz.

A CordZero ThinQ A9 Kompressor+ ára egyelőre nem ismert, de az A9 széria korábbi modelljeinek átlagosan negyedmilliós ára után valószínűleg ez sem lesz olcsó mulatság, illetve még arról sincs hivatalos információ, hogy a porszívó mely régiókban és mikortól lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik