Tech

Olyan telefont mutatott az LG, amihez fogható nincs a mobilpiacon

Miközben a legtöbb gyártó mostanában nem igazán feszegeti az okostelefonok határait (leszámítva a hajlítható kijelzős készülékeket), addig az LG lassan minden évben előrukkol valamilyen formabontó megoldással. A tavalyi, extra kijelzővel bővíthető modellek még csak a kezdetet jelentették, hiszen megérkezett az egészen őrült LG WING, ami különbözik mindentől, ami jelenleg a mobilpiacon kapható.

Az okostelefon különlegessége, hogy két képernyővel érkezik, és a felhasználók válthatnak az elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között.

A Swivel Mode-ban az előlap 90 fokkal elfordul, a főképernyő fekvő formátumra vált, láthatóvá téve a 3,9 hüvelykes másodlagos kijelzőt. Ilyenkor adott a lehetőség, hogy egyes alkalmazások egyszerre fussanak mindkét képernyőn, de arra is, hogy kijelzőnként eltérő alkalmazást használjunk párhuzamosan.

LG Wing
Ilyen telefont még biztos, hogy sosem látott. Fotó: LG

A videómegosztó és -streaming platformok használata közben a Swivel Mode lehetőséget ad arra, hogy mialatt a főképernyőn fut a tartalom, a második képernyőn más tevékenységet végezhessünk. Ha például a készülékre előre telepített NAVER Whale böngészőn nézünk YouTube- vagy Tubi-videókat, a tartalom automatikusan a főképernyőn indul el, míg a másodlagos kijelzőn a hozzászólások vagy a keresősáv jelenik meg. A Rave-hez vagy a Fictóhoz hasonló streamingplatformokkal kötött partnerségi megállapodások révén az LG WING használói teljes képernyős méretben nézhetnek videókat a főkijelzőn, miközben a másodlagos képernyőn más nézőkkel cseveghetnek.

A különleges kialakítás emellett lehetővé teszi akár azt is, hogy a felhasználók szélesvásznú formátumban nézhessék a kedvenc filmjeiket, miközben információkat kereshetnek a neten kedvenc színészeikről, vagy online beszélgethetnek a barátaikkal. A Multi App funkcióval pedig parancsikonok készíthetők az általában együtt használt alkalmazáspárok számára. A Swivel Mode ráadásul vezetés közben is hasznos lehet: a sofőr a főképernyőn követheti a térképen megjelenő utasításokat, fenntartva a második kijelzőt a telefonhívásokhoz – utóbbi más telefonokon lefedheti a navigációs térképet.

A főképernyő egy 6,8 hüvelykes, P-OLED kijelző, 20,5:9 képaránnyal, a második képernyő pedig nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem markolatot biztosít, ha éppen fekvő/tájkép formátumban fotóznánk. A Grip Lock aktiválásával a második képernyőn hasznos információk, így például az idő és a dátum is megjeleníthető, így nem kell fölöslegesen a telefonhoz nyúlni ezek kijelzéséhez.

A WING három hátsó lencsét kapott: egy 64 megapixeles főkamerát, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögűt, valamint egy 13 megapixeles széles látószögűt. Swivel üzemmódban a telefon egyszerre képes felvételt készíteni a felugró 32 megapixeles előlapi kamerával, valamint az egyik hátlapi objektívvel. Az eredmény egy vagy két külön fájlba is menthető 1:1 vagy 16:9 képarányban. Sőt, a másodlagos képernyő akár szerkesztésre is használható, miközben a videó vagy fotó a főképernyőn jelenik meg.

Fontos továbbá, hogy a Gimbal Motion Camera az eszköz másodlagos képernyőjét fogantyúként hasznosítja, így biztosítva a tisztább képek és rázkódásmentes videófelvételek egykezes készítéséhez szükséges stabilitást. A WING emellé olyan funkciókat kínál, amik csak at igazi kamerastabilizátorokra jellemzőek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentése érdekében, követési mód a rezgésmentesebb, mozgás közben felvett videókhoz, pásztázó-követő mód, valamint first person mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.

LG WING specifikációk:

  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 765G 5G, Snapdragon X52 5G modemmel integrálva
  • Főképernyő: 6,8 hüvelykes, FHD+ P-OLED FullVision (2460 x 1080 / 395 ppi)
  • Másodlagos képernyő: 3,9 hüvelykes, G-OLED (1240 x 1080 / 419 ppi)
  • Memória: 8 GB RAM
  • Háttértár: 128 vagy 256 GB (2 TB-ig bővíthető)
  • Hátlapi kamerák: 64 MP OIS (F1,8 / 78°/ 0.8µm); 13 MP széles (F1,9 / 117° / 1.0µm), 12 MP ultraszéles (F2,2 / 120° / 1.4µm)
  • Előlapi kamera: 32 MP nagylátószögű (F1,9 / 79.6° / 0.8µm)
  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 10.0 (Q OS)
  • Méret: 169,5 x 74,5 x 10,9 mm
  • Tömeg: 260 g
  • Hálózat: 3G; 4G LTE-A; 5G
  • Kapcsolat: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac; Bluetooth 5.1; NFC; USB Type-C (USB 3.1 Gen 1 kompatibilis)
  • Színek: Aurora Gray; Illusion Sky
  • Egyéb: képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó; Qualcomm Quick Charge 4.0+ töltési technológia; vezeték nélküli töltés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik