Tech

Itt a Samsung új, hajtogatható luxusmobilja

A Samsung megmutatta soron következő kihajtható eszközét, szeptember elsején új modellel bővült a cég portfóliója: a Galaxy Z Fold 2-vel, ami egy kettéhajtható óriáskijelzős mobil. A Z Fold sorozatot bővítő készülék mérete még az elődnél is nagyobb lett: a külső kijelző ezúttal 6,2 hüvelykes, míg kinyitott állapotban már 7,6 hüvelykes képátlóval bír. Érdemi változás még, hogy a kameraszigetet sikerült eltüntetni a jobb felső sarokból, a 10 megapixeles előlapi kamera egy apró lyukba került. A képfrissítés már 120Hz, amivel a modell hozza a mostani csúcskategóriás elvárásokat.

Fotó: Samsung

A kialakítással kapcsolatban még meg kell említeni, hogy a zsanérokat is újragondolták a dél-koreaiak, félig kinyitott állapotban is kényelmesebbé vált az eszköz használata, ami többek közt videóhívásokkor hasznos.

A készülék belsejébe Snapdragon 865+ chip került (Európában annak Exynos megfelelője), 12 GB RAM és 256/512 GB tárhely (itthon csak előbbi változatban lesz kapható) társaságában, ehhez 4500 milliamperórás telepet kapott. A hátlapi kamerarendszert három egység alkotja: a főegység egy 12 megapixeles, optikai stabilizátorral ellátott szenzor, ami mellé egy 12 megapixeles, 123 fokos széles látószögű, valamint egy 12 megapixeles, 45 fokos látószögű telefotó kamera társul.

Természetesen ismét nem egy olcsó termékről van szó, itthon 750 ezer forintot kérnek majd érte. Misztikus Fekete és Misztikus Bronz árnyalatokban lesz elérhető 2020. szeptember 18-tól, az előrendeléseket pedig már fogadják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik