Tech

Ez már nem is maszk, ez arcra tehető légtisztító

A 2020-as IFA kiállításon új levegőtisztító megoldásokat mutat be az LG Electronics (LG). Az egyes piacokon már az idei negyedik negyedévben elérhető, PuriCare technológiát alkalmazó, viselhető légtisztító készülék (LG PuriCare Wearable) a légszennyező anyagok elleni mobil védekezést segíti, és alternatívát kínál a változó minőségű, házilag készített, vagy sok esetben nehezen beszerezhető eldobható szájmaszkok mellett.

A PuriCare Wearable két, az LG háztartási légtisztítóiban is megtalálható H13 HEPA-szűrőt tartalmaz. A technológia révén a nagy teljesítményű, cserélhető szűrők friss és tiszta levegőt biztosítanak a felhasználók számára kül- és beltéren egyaránt. A készülék szabadalmaztatott lélegzés-szenzora érzékeli a felhasználó légzési ciklusát és a belélegzett levegő űrtartalmát, majd ehhez igazítja az eszköz kettős ventilátorának három fokozatban állítható sebességét. Belégzéskor a ventilátorok automatikusan nagyobb sebességre kapcsolnak, kilégzéskor pedig lefékeznek, így könnyítve meg az oxigéncsere folyamatát.

Kép: LG

Az arc formáját vizsgáló tanulmányokra alapozva az eszközt úgy tervezték meg, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felhasználó arcára, így minimalizálva az orr és az áll mellett beszivárgó levegő mennyiségét. A PuriCare Wearable órákon át kényelmesen viselhető, a hatékony és könnyű, 820 mAh-s akkumulátor pedig üzemmódtól függően 2-8 óra működést biztosít.

A készülék tokját UV ledlámpákkal szerelték fel, amelyek két használat között ultraibolya sugárzással tisztítják az eszközt, a tok ráadásul töltőként is funkcionál. Az Androidra és iOS-re is elérhető LG ThinQ applikáción keresztül az LG PuriCare Wearable arról is értesítést küld, ha szükségessé válik a filterek cseréje. Az eszköz minden alkatrésze cserélhető és újrahasznosítható, így környezeti szempontból is jó választás lehet.

A viselhető PuriCare légtisztító készülék a valódi egészségügyi és higiéniai előnyöket kínáló, egyre gyarapodó termékcsaládunk legújabb, izgalmas képviselője

— mondta Dan Song, az LG légkondicionáló- és háztartásigép-üzletágának elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik