Tech

A szakemberek is a Huawei P40 telefonokra esküsznek, ha mobilos fotózásról van szó

A Huawei legújabb zászlóshajó készülékeit, a P40-et, a P40 Pro-t és a P40 Pro+-t választották a legjobb fotózási képességekkel rendelkező okostelefonoknak az idei TIPA Awards díjátadón, ahol a zsűri a világ elsőszámú fotómagazinjainak szerkesztőiből áll. A rangos nemzetközi megmérettetésen idén már negyedszerre győzedelmeskedett a Huawei P-szériája.

A TIPA szerint a Huawei legújabb készülékei hatalmas előrelépést jelentenek az okostelefonok fényképezési képességei területén.

A modellek tulajdonságai közül figyelemreméltó az AI-meghajtású fehéregyensúly-algoritmus, aminek köszönhetően a bőrszínt és a textúrát optimalizálja a készülék, valamint jelentősen megnöveli a dinamikus tartományt, így gyenge fényviszonyok között is tökéletes képeket készít. A színhőmérséklet-érzékelők pixelszintre bontják a képeket a részletgazdagság érdekében, a készülékekben található XD Fusion Engine pedig az egyenletes zoomot és a képminőség optimalizálását segíti elő.

Huawei P40 Pro. Fotó: 24.hu

A TIPA szakértői mellett az egész mobilpiacon hivatkozási alapnak számító DxOMark csapata szintén a lehető legjobb mobilfotós készüléknek kiáltotta ki a Huawei P40 Prót, és az okostelefonról szóló tesztünkben mi is elismerően nyilatkoztunk a mobil képalkotó képességeiről.

Ugyanakkor kiemeltük, hogy a közel 400 ezer forintos készülék esetében hatalmas hiányosság, hogy a telefonon hiába fut Android 10, hiányzik róla a Play Áruház, az összes Google-alkalmazás (YouTube, Google térkép, Gmail stb.) és a Google Mobile Services (GMS), ami nemcsak a keresőóriás legtöbb applikációjának futtatásához nélkülözhetetlen, de rengeteg más alkalmazás normális működéséhez is.

Huawei P40 Pro: egy oka van, miért nem ez a legjobb androidos telefon
Ha lennének rajta Google-szolgáltatások, ez lenne a legjobb androidos mobil. Így viszont csak keveseknek ér meg 400 ezer forintot.

A P40 széria tagjaival tehát remek képek készíthetők, de az általunk is részletesen tárgyalt hiányosságok miatt szoftveres tekintetben egyáltalán nem nyújt olyan kényelmet, mint a többi androidos csúcstelefon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik