Tech

A Huawei P40 Pro fotózás terén kiütötte a konkurenciát

A Huawei múlt héten mutatta be hivatalosan a legújabb okostelefonjait, a P40, P40 Pro és a nyáron érkező P40 Pro+ modelleket. Ahogy a P-széria esetében mindig, a kínai gyártó most is a fotós képességekre helyezte a hangsúlyt, és a független, a mobilpiac szereplői által abszolút elismert DxOMark le is tesztelte az április 7-én megjelenő P40 Pro modellt, ami kiütéssel győzedelmeskedett a konkurencia felett.

A Huawei P40 Pro azonnal átvette a vezetést. Fotó: DxOMark

A szakértők 128 pontra értékelték a Huawei P40 Pro hátlapi kameráinak fotós képességeit (az előlapi rendszer 103 pontot kapott, ami szintén rekord), ami nemcsak az eddigi legmagasabb érték, amit telefonra adtak, de négy pontot ver rá a legutóbbi listavezetőre, az Oppo Find X2 Próra. Ez a négy pont elsőre nem tűnhet soknak, de aki rendszeresen figyeli a DxOMark értékeléseit, az tudja, hogy az egymás után érkező új csúcskészülékek általában 1-2 ponttal szokták megelőzni egymást, és ehhez képest

a P40 Pro eredménye abszolút kimagaslónak számít.

Öröm az ürömben, hogy a Huawei új csúcsmobilja hiába a legjobb készülék, ha telefonos fényképezésről van szó, a közel 400 ezer forintért árult telefon továbbra is Google szolgáltatások nélkül kerül forgalomba, ami a kínai cég minden igyekezete ellenére még mindig komoly érvágás a felhasználók számára. A problémáról egy részletes cikkben írtunk korábban.

Erre készüljön, ha most venne új Huawei telefont
Azért fontos odafigyelni, mert a Huawei diadalmenetét csúnyán beárnyékolja, hogy az Egyesült Államok tavalyi szankciójának következtében már nem használhatják a Google szolgáltatásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik