Tech

Biztonságosabbá vált az egyik legnépszerűbb közösségi app

Tavaly a TikTok volt a legtöbbet letöltött applikáció, egész évben 700 millióan töltötték le a telefonjukra vagy táblagépükre. Alapvetően az app inkább a fiatalabb generációknak szól, sokszor olyannyira fiatalnak, hogy aggodalmak merültek fel a használatával kapcsolatban: a szülők szerették volna látni, mit művelnek a gyerekeik az applikációban, kiket néznek, mit töltenek fel, és mennyi időt töltenek a nyomogatásával – írja a CNET.

Kép: Getty Images

A TikTok most meghallgatta a szülők aggodalmait, és bevezetett néhány olyan biztonsági opciót, amivel nyomon lehet követni a gyerek applikációhasználatát. A Family Safety Mode (családi biztonsági mód) lehetővé teszi, hogy a szülő összekösse a saját felhasználói fiókját a gyerekével, majd megadhatja, hogy mennyi időt tölthet el egy nap az applikációval, ki küldhet üzenetet a gyerekének, és beszabályozhatja, hogy milyen tartalmakat láthat a csemete.

A TikTok szerdán állt elő az újításával, és a következő hetekben fokozatosan bevezeti világszerte. Az applikáció ezzel szerezhet egy piros pontot az amerikai szülőknél is, akiket eddig óva intettek tőle: a hadseregben például nem is szabad használni, mivel a Védelmi Minisztérium szerint veszélyes.

Betiltotta az amerikai hadsereg az egyik legnépszerűbb közösségi appot
Azt gondolja a kormány, hogy a TikTokon keresztül kémkednek a katonák után a kínaiak.

A TikTokot a kínai ByteDance birtokolja, amelynek Pekingben van a székhelye, az amerikaiak pedig azért aggódnak, hogy az appot akár kémkedésre is használhatják. A helyzet most azért érdekes, mert korábban még a hadsereg is használta a programot arra, hogy katonákat toborozzon, és népszerűsítse a katonaságot, hogy többen csatlakozzanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik