Tech koronavírus

Koronavírus: a techcégek is védekeznek

Számos Kínában működő nemzetközi nagyvállalat vezetett be óvintézkedéseket az új koronavírus járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

A Facebook felfüggesztett minden, nem létfontosságúnak ítélt utazást Kína szárazföldi területére, és azokat az alkalmazottait, akik a közelmúltban ott jártak, arra kérte, hogy dolgozzanak otthonról. Az Apple amerikai információs technológiai óriásvállalat rövidítette a kínai üzleteinek nyitva tartását és korlátozta az alkalmazottak utazását.

A kínai Alibaba e-kereskedelmi óriás kiadta a dolgozóinak, hogy a február 2-ig meghosszabbított holdújévi munkaszünet után még egy hétig otthonról dolgozzanak.

A Tencent kínai technológiai vállalat február 9-éig hosszabbította meg a munkaszünetet az alkalmazottai számára, míg a Tiktok videómegosztó alkalmazást tulajdonló kínai Bytedance, a Pinduoduo kínai e-kereskedelmi vállalathoz hasonlóan arra kérte a holdújév idején utazó dolgozóit, hogy hazatértük után helyezzék magukat 14 napra karanténba otthonaikban.

Koronavírus: komoly előrelépés történt
Először sikerült Kínán kívül, laboratóriumi körülmények között előállítani a Vuhan-koronavírust

A Google átmenetileg minden kínai irodáját bezárja a dolgozók egészségének védelmében, ugyanígy tesz a Microsoft és az Amazon is. Az alkalmazottak lehetőség szerint otthonról folytathatják a munkát.

Az új koronavírus járvány miatt emellett számos, Kínában működő bevásárlóközpont, étteremlánc és egyéb szolgáltató jelezte, hogy bizonytalan időre felfüggeszti tevékenységét. A döntést egyrészről dolgozóik, másrészről pedig az ügyfeleik biztonsága érdekében hozták meg, az üzleti tevékenység szüneteltetése azonban várhatóan komoly gazdasági károkat okoz majd a világ második legnagyobb gazdaságával rendelkező országban.

(MTI, BBC)

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik