Tech

Ez már tényleg ciki: újabb idegesítő hiba a Windows 7-ben

Több Windows 7-felhasználó is arra panaszkodott a napokban, hogy furcsa hibára lettek figyelmesek: egyszerűen nem tudják kikapcsolni a számítógépüket. Az érintettek egy felugró üzenetet kapnak arról, hogy nincs meg a szükséges jogosultságuk az eszköz leállításához. A jelenség akkor is fenn áll, amikor az újraindítást választják. Persze ettől még áramtalanítással nyugodni lehet küldeni a gépet, de ez egyáltalán nem egészséges módszer.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozza a kellemetlen rendellenességet, a Microsoft nem reagált. A Redditen és más fórumokon azonban páran már rájöttek arra, miként lehet kitrükközni a problémát, szerencsére különösebb kódolási ismeretek nélkül.

Amennyiben még ön is a nyugdíjazott Windows 7-et használja (pedig már nagyon nem kéne), az alábbi lépéseket kövesse.

  1. Készítsen egy másik admin fiókot!
  2. Jelentkezzen be vele!
  3.  Jelentkezzen át az eredeti fiókjába!
  4. Állítsa le, vagy indítsa újra a gépet!

Az eset pikantériája, hogy a támogatási időszak lejárta miatt a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a szoftverhez. Némi felbolydulást okozott az is, hogy a Windows 7 utolsó, január 14-én kiadott csomagja sem volt hibátlan: telepítés után az asztal háttérképe többeknél is rendellenesen kezdett viselkedni, csak egy nagy fekete képernyő maradt.

Mivel egy idegesítő hibáról volt szó, ezért a fejlesztők még az utolsó frissítés után is kiadtak egy már tényleg utolsó javítást, amit ingyen tölthetnek le a felhasználók, de úgy tűnik, hogy még egyre szükség lesz a fentiek fényében.

Fontos nap jött el: hivatalosan is vége a Windows 7-nek
A régi operációs rendszer kedden még megkapja az utolsó frissítéseket, de innentől vége a támogatásnak.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik