Tech

Van egy jó hírünk a Windows 7 felhasználóknak

A Microsoft 2020. január 14-től már nem támogatja a több mint 10 éves Windows 7 operációs rendszert. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, aminek következtében sokkal kockázatosabbá válik annak használata.

Kép: Ali Balikci / ANADOLU AGENCY

Több vírusirtással foglalkozó cég is jelezte azonban, hogy attól, hogy a Microsoft már nem támogatja a rendszert, ők még gyártanak olyan programokat, amelyek megvédik a régebbi operációs rendszert használókat is. A cégek még kiadnak frissítéseket saját vírusirtóikhoz, és azokat legalább két évig biztosítják, így

annak sem kell annyira aggódnia, aki nem akar lemondani a Windows 7-eséről.

A teljes támogatói listát ide kattintva tudja elérni, innen érdemes vírusirtót választani, ha még a régi oprendszer fut a gépén.

A kijelentés egyébként nem akkora meglepetés, hiszen attól még, hogy a Microsoft nem támogatja tovább az operációs rendszert, a Windows 7-hez fejlesztett szoftverek többsége most is remekül üzemel, ezért semmi más oka nem lenne a felhasználóknak arra, hogy leváltsák a régi rendszert. Érdemes azért átgondolni a frissítést, hiszen a vírusirtók meglététől a Windows 7 még nem lesz sokkal biztonságosabb, csak a kártékony vírusoktól fog jobban védeni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik