Tech

Erre nem számítottak a Windows 7 felhasználói

Ahogy mi is felhívtuk a figyelmet rá korábban többször is: a Microsoft 2020. január 14-től már nem támogatja a több mint 10 éves Windows 7 operációs rendszert. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, aminek következtében sokkal kockázatosabbá válik annak használata.

Sokszor megesik az is, hogy hiába érkezik egy régi hibát javító frissítés, végül egy újabbat hoz magával. Visszajelzések alapján épp ez történt a Windows 7 utolsó csomagjával is: a felhasználók beszámolói szerint a január 14-én kiadott javítás telepítése után az asztal háttérképe rendellenesen kezdett viselkedni, csak egy nagy fekete képernyő maradt.

Némi kísérletezgetés után többen is rájöttek, hogy a probléma a „Nyújtás” beállításnál jelentkezik, így aki ezt adta meg a háttérképe illesztési módjaként, egy nagy fekete semmit lát a kép helyett.

A Microsoft egyelőre még nem kommentálta a hibát, és még azt sem tudni, hogy valaha lesz-e javítva, hiszen elméletileg ez az utolsó csomag, amit a rendszer kapott.

A BleepingComputer azt ajánlja az érintetteknek, hogy a rendszert állítsák vissza biztonsági mentések segítségével a frissítés előtti állapotra. A legegyszerűbbnek pedig talán az tűnhet, ha másik illesztési módot választanak, mondjuk a középre illesztést.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik