Tech

Megvette a Google a Fitbitet

2,1 milliárd dollárért megvette a Google a viselhető eszközöket gyártó Fitbitet. A cég viselhető eszközökért felelős alelnöke, Rick Osterloh szerint az ügy tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy a Google bővítse az okoseszközeinek tárházát, és mellette fokozatosan bevezesse a piacra a saját eszközeit is – írja a The Verge.

Nem túl szép, de a legfontosabbakat tudja a Fitbit Inspire HR okoskarkötő
Kipróbáltuk az egészségkövető kütyüket gyártó vállalat legújabb modelljét - nagy meglepetéseket nem okozott, de kellemes volt használni.

A Fitbit ezzel szemben korábban egy sajtóközleményben kijelentette, hogy bár a cég tényleg teljesen a Google alá kerül, a begyűjtött adatokat továbbra is bizalmasan kezelik, és

nem adják ki olyan célokra, mint például a Google hirdetések személyre szabása.

Az üzlet egyébként elég egyértelmű volt a Google részéről: az óriásvállalat évek óta próbál betörni a viselhető eszközök piacára, eddig vajmi kevés sikerrel. Ez lehet az első komoly lehetősége arra, hogy szeletet vágjon magának ezen a területen is.

Fotó: Marjai János / 24.hu

A Fitbit hardverben mindig nagyon jó volt, a Google-nak pedig ott a Google Fit és az ehhez hasonló alkalmazások, amelyekkel össze lehet hangolni az okoskarkötők működését. A Google szoftverben erős, ami viszont a Fitbit olyan okosóráit erősíthetik, mint amilyen például a Versa is.

Nem ez volt a Google első nyitása a viselhető okoseszközök piacára: idén januárban 40 millió dollárt költött a Fossil okosórás technológiájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik