Tech

A vártnál korábban jöhet a Huawei Mate 30 csúcsmobil

A Samsung múlt héten mutatta meg a Galaxy Note 10 és Galaxy Note 10+ zászlósmodelleket, hamarosan pedig a rivális Huawei is leránthatja a leplet a saját, a P-szériánál nagyobb kijelzőt és combosabb hardvert tartogató Mate-sorozat új darabjairól. A mobilokkal kapcsolatos legfrissebb információ, hogy az orosz High-tech-mail.ru szerint a megjelenés az eddig rebesgetett októberhez képest hamarabb jön el,

már szeptember 19-én megmutathatják a kínaiak, mi van a tarsolyukban.

A lehetséges dátum mellett arról is szól a fáma, hogy a Huawei Mate 30 Próba már a cég új saját chipje, a Kirin 990 kerülhet, amit azért sem érdemes légből kapott pletykaként kezelni, mert maga a vállalat fogyasztói üzletágának egyik vezetője, Dr. Wang Chenglu ejtett el egy megjegyzést ezzel kapcsolatban a Huawei nemrég tartott kínai fejlesztői konferenciáján. Itt hangzott el az is, hogy az új lapka fő előnye az energiahatékonyság lesz, aminek köszönhetően nagy valószínűséggel combos üzemidőt sikerülhet majd kisajtolni a tepsiméretű Mate-mobilokból.

A Huawei Mate 30 Pro is egészen egyedi kamerarendszerrel érkezhet
Nincs kizárva, hogy ebben a készülékben már az ultra széleslátószögű kamera is 40 megapixeles lesz.

Múlt héten arról is lehetett hallani az IceUniverse nevű szivárogtató által, hogy a mobilra két darab 40 megapixeles kameraszenzor kerül majd a többi szenzorral egyetemben, köralakú sziget elrendezésben, amiről korábban már pár érdekes renderkép is kikerült a netre.

A fő egység ugyan már tavalyi Mate 20 Próban is 40 megapixeles volt, de ezúttal f/1.6 vagy f/1.4 között lesz variálható a rekeszérték, és a P30 mobiloknál bevezetett RYYB pixelkiosztással készülnek majd a képek. A hírek szerint az ultraszéles látószögű kamera is 40 megapixeles lesz, ami komoly minőségjavulást eredményezhet a széles látószögű (a pletykák szerint 120 fokos) képek készítésekor. A harmadik, telefotós szenzor egy 8 megapixeles egység lehet, ötszörös optikai zoommal, és nincs kizárva, hogy mindemellé még egy ToF kamerát is biztosít a gyártó.

Azt pedig már biztosan tudni, hogy a Mate 30 és a Mate 30 Pro is Android Q-t fog futtatni EMUI 10 kezelőfelülettel, és azt is rebesgetik, hogy a mobilok 55 wattos gyostöltéssel kerülnek majd forgalomba, sőt a telefont vezeték nélküli töltővé változtató reverse carging technológia esetén is 10 W-os teljesítményről beszélnek.

A Huaweinél egyébként meglehetősen felpörögtek az események, múlt héten hivatalosan is bemutatták a Harmony névre keresztelt szoftvert. Az új, mikrokernel alapú, megosztott operációs rendszer számos eszközt képes kiszolgálni, így az okostelefonok mellett tévéket, notebook-okat, okosórákat és egyéb kiegészítőket is. A Kínában Hongmeng néven forgalomba kerülő rendszer elsőként okosórákhoz, okosképernyőkhöz, járművekbe épített rendszerekhez és okoshangszórókhoz lesz elérhető.

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét
Az új operációs rendszer operációs rendszer számos eszközt képes kiszolgálni, így az okostelefonok mellett tévéket, notebook-okat, okosórákat és egyéb kiegészítőket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik