Tech

Korántsem biztos a Huawei Mate 30 merész hátlapi dizájnja

A Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro tavaly ősszel kerültek forgalomba, és amellett, hogy irgalmatlanul jó kamerákkal szerelte fel őket a kínai cég, főleg azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a fő egységek egy négyzet alapú „szigetbe” kerültek a hátlapon, ezzel egészen egyedi dizájnt kölcsönözve a készülékeknek. A tavalyi modellek utódjai idén ősszel várhatók, értelemszerűen Mate 30 néven, és a nemrégiben kiszivárgott képek tanulsága szerint ezek a mobilok már egészen új dizájnt kaphatnak – eltűnhet a négyzetes megoldás, hogy a helyét kör alakú dizájn vegye át. Múlt hét csütörtökön egy renderkép is kikerült a SlashLeaksre, amin már tényleg látszik, hogy miképp is lehet elképzelni a dolgot.

Nagy hát a zsongás és sok a kérdés a hátlapi kamerák elrendezésével kapcsolatban, főleg hogy most az eddigieknek ellentmondó képek kerültek napvilágra, állítólag egyenesen a Huawei gyártósoráról. A felvételen látható tokok alapján alapján mégis marad a négyszög alakú kialakítás. Kamerák száma terén is más-más információkat hallani, egyes források 4, míg mások már 5 hátlapi szenzort emlegetnek.

Az eddigi pletykák alapján a legerősebb modell, a Mate 30 Pro AMOLED kijelzővel kerül majd forgalomba, ami már tudni fogja a 90 Hz-es képfrissítést. A bennfentesek szerint visszatér a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, az aksi kapacitása 4000 mAh felett lesz, a gyorstöltés terén is fejlődés várható, és jó eséllyel ezen a mobilon már a Huawei legújabb kezelőfelülete, az EMUI 10 fog futni – méghozzá az Android Q mellett, most, hogy Donald Trump részben visszavonta a kínai cégre vonatkozó szankciókat.

A cég várhatóan szeptemberben, vagy októberben ránthatja le a leplet a szériáról, a berlini IFA tűnik a legvalószínűbbnek. Egyes források szerint decemberben az 5G-s verzió is megjelenhet, de addig még minden bizonnyal számos érdekes pletyka fog szárnyra kapni a szorgos szivárogtatóknak köszönhetően.

Így nézhet ki az ősszel érkező Huawei Mate 30 Pro
Tényleg kör alakzatban kerülnek a hátlapra a kameraszenzorok, nem is akárhogy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik