Tech tesztlabor

Az autó legjobb tartozéka lehet a Xiaomi újdonsága

Xiaomi Coclean/Cleanfly autós porszívója főleg azoknak lehet hasznos eszköz, akiknek nincs ideje vagy kedve a benzinkutas pénznyelőkhöz járni, otthon pedig nem tudják megoldani a takarítást. Nagy előnye, hogy elfér egy pohártartóban, szivargyújtóról tölthető, ugyanakkor a kompakt mérete ellenére 5000 Pa szívóteljesítménnyel rendelkezik, ami bőven elég egy autó kitakarítására. Az ára pedig 14 500 Ft, méghozzá áfamentes szállítással.

A Xiaomi Coclean/Cleanfly neve koránt sem tisztázott, hiszen webshoptól függően találhatjuk meg mindkét változatot, de ugyanarról a termékről van szó, hiszen a műszaki tartalom megegyezik. A fekete dobozban kínai leírást, töltőt, háromféle fejet és az alapgépet találjuk. A porszívó különlegessége, hogy HEPA szűrős, ami főleg az allergiásoknak örömhír, és a cserélhető elem külön is megvásárolható hozzá.

Az eszköz két kiszerelésben kapható, de csak a töltőben térnek el egymástól. 14 500 Ft-ért szivargyújtós jár hozzá, 17 000 Ft-ért pedig már fali verzió is, viszont az utóbbinál nem ingyenes az áfamentes szállítás. Ez a gép otthonra maximum morzsaporszívónak lehet jó, úgyhogy mi az olcsóbb modellt ajánljuk.

Fotó: RendeljKínait

A Xiaomi porszívója kicsi, elfér egy italtartóban is, a kupakját pedig vész esetén akár pohárnak is használhatjátok. Két darab 18650-es akkumulátor – 1,5 óra a töltési idő – szolgáltatja az energiát az 5000 Pa szívóerőre képes motornak, ami a gyakorlatban 13-15 perces üzemidőt jelent, nekünk ebbe 2-3 porszívózás belefért, de mi hetente legalább egyszer átszaladunk az autón, hogy mindig tiszta legyen.

A használat egyszerű: egy gomb van rajta, ez felel a ki- és bekapcsolásért. Érdekesség, hogy a gép 3 lépcsőben éri el a maximális sebességet, ami nem kevés, 32 000 fordulat/perc. Az alapfejjel a kárpitokat tudjátok megtisztítani, a toldóval a szűk helyeket, ráadásul az utóbbit nagyon ötletesen oldották meg, hiszen a kefét nem kell levenni róla, csak odébb kell tolni, ha nincs rá szükség.

A hengeres test alján egy LED segít abban, hogy minden kost kiszúrhassunk és felszippantassunk. A portartály ürítése szintén nem bonyolult, a fejet balra tekerve oldható a kötés, így férhetünk hozzá a HEPA szűrőhöz. Ezt kiemelve tisztítható a 100 ml-es tároló. Az egészen kicsi, de mobil eszköznél nincs értelme egy 4-500 ml-es portartálynak, hiszen oda se férnénk vele a takarítandó felületekhez.

Olcsónak ugyan nem mondható, de ha valaki Roidmi F8-at, esetleg Dibea DW200-at használ otthon, szinte biztos, hogy egyiket sem fogja lecibálni az autóhoz, már csak azért sem, mert túl nagyok, és nem fér oda mindenhova. A tesztalanyunk minden porcikáján érződik, hogy erre a felhasználási módra fejlesztették ki, ezért nem is ajánljuk a fali töltős verziót, maximum akkor, ha probléma a 1,5 órás töltési idő.

Galéria
Fotó: RendeljKínait

Összegzés

A Xiaomi Coclean/Cleanfly vezeték nélküli porszívóval nagytakarítás ugyan nem végezhető az autón, de a napi piszok eltüntetésére több mint elég. 1-2 perc felszedni az oda nem illő dolgokat, aztán lehet is indulni a munkába. A 14 500 Ft-os ár nem kevés, 145 alkalommal indítható el belőle egy benzinkutas porszívó, azonban ha a képletbe helyezzük a plusz időt és utazást is, akkor már biztosan nem ilyen egyértelmű a helyzet. Nekünk megér ennyit, akinek fontos az ideje, az valószínűleg szintén így lesz vele.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik