Tech

Ez most a legjobb telefon fotózásra

A kínai Huawei a mai napon rántotta le a leplet a legújabb csúcstelefonjairól, a P30 és P30 Pro készülékeiről, amiket kifejezetten azzal a céllal alkotott meg a cég, hogy új szintre emeljék a mobilfotózást. A párizsi bemutató előtt a 24.hu-nak is lehetősége volt kipróbálni az okostelefonokat, amik valóban egészen impresszív képességekkel rendelkeznek fényképezés terén.

Fotózásra tervezve: kipróbáltuk a Huawei P30 és P30 Pro mobilokat
Kézbe vettük, és meg is néztük, hogy mire képesek a Huawei legújabb, főleg fotózás terén újító készülékei.

Ezt erősíti, hogy már a profi és elfogulatlan tesztjeiről híres, iparági hivatkozási pontnak számító DxOMark is elérhetővé tette a beszámolóját és végső értékelését, amiből kiderül, hogy jelenleg a négy hátlapi kamerával szerelt Huawei P30 Pro a legjobb készülék, ha mobilfotózásról van szó.

Új királya van a mobilfotózásnak – Fotó: DxOMark

A Huawei évek óta ott van az élmezőnyben: egészen idén februárig a tavaly októberben bemutatott Huawei Mate 20 Pro volt a nyerő, aztán érkezett a Samsung Galaxy S10+, ami fényképezés terén ugyan hasonló pontszámot (109) kapott, mint a Mate 20 Pro (és a tavaly tavasszal megjelent P20 Pro), ugyanakkor a videós képességeit illetően bőven lekörözte a kínai konkurenciát.

A P30 Pro teljes életnagyságban – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

A Samsung viszontnem sokáig örülhetett az elsőbbségnek, ugyanis a ma bemutatott Huawei P30 Pro fotós képességeit a DxOMark 112 pontra értékelte, ami a portál történetében a legmagasabb pontszám, amit valaha kiosztottak. A második helyen holtversenyben áll a Galaxy s10+, a Mate 20 Pro és a P20 Pro, a többi gyártónak pedig nagyon össze kell szednie magát, ha a jövőben szeretnék megszorongatni a fotózásban egészen új határokat feszegető kínai úthengert.

De hogy a konkrétumokról is essen némi szó: a Huawei P30 Pro hátlapján négy Leica gyártotta kamera található: egy optikai képstabilizátorral szerelt 40 megapixeles (f/1.6) fő egység, egy 20 megapixeles (f/2.2) nagylátószögű variáns, egy ToF lencse, illetve egy 8 megapixeles (f/3.4), periszkóp felépítésű kamera, ami mobiloknál eddig nem tapasztalt nagyítást tesz lehetővé.

A 8 megapixeles kamera periszkópszerű felépítésű: a hátlapon csak egy tükör látható, a nagyítást lehetővé tévő lencsék 90 fokban elforgatva, a burkolat alatt, a készülék közepén kaptak helyet, és nekik hála kapunk 5x optikai, 10x hibrid és egészen elképesztő, 50x digitális zoomot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik