Tech

Furcsa módon oldaná meg a Samsung az összehajtható telefont

Furcsa szabadalmat védetett le a Samsung: a mágnesekkel összeillesztett, két készülékből álló összehajtható telefonnal kísérletezgethetnek, amely ugyan nem éri utol a korábban belengetett Galaxy X-et, azért hatékony megoldást kínálhat a kisebb helyen is elférő, mégis nagyobb képernyővel rendelkező telefonokra.

Az idei év folyamán már megérkezhet a Samsung összehajtható telefonja, amit Galaxy X vagy Galaxy F fantázianéven emlegetnek – egy beadott szabadalom azonban jól mutathatja, merre gondolkodik tovább a techóriás, ha mobilokról van szó. A valódi összehajtható eszközök mellé egy mágnessel összecsatolt megoldás is érkezhet, ami elsőre furcsának tűnik, de rengeteg lehetőséget rejt magában.

A Samsung véletlenül megerősítette az összehajtható Galaxy X-et
Egy aloldal árulkodott arról, hogy közel van a Galaxy X néven emlegetett mobil leleplezése.

A szabadalom szerint két eszközt lehet egyetlen mágneses megoldással összeilleszteni, és így egy nagy képernyőként használni. A mágnesek és a telefonok forognak a tengelyek körül, így többféle módon lehet használni az eszközt: nyilván külön külön is telefon marad, egyben pedig tökéletesen használható profi szelfikamerának, vagy egy olyan dupla készüléknek, aminek az egyik fele képernyő, a másik pedig a billentyűzet. Bár elsőre kicsit feleslegesnek tűnhetnek az újítások, a Samsung nem csinál semmit véletlenül, így biztosan használható és praktikus telefon lesz belőle.


A megoldás egyelőre csak szabadalom, így egyáltalán nem biztos, hogy a Samsung tervez is kezdeni valamit vele, vagy megmarad tesztfázisban a projekt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik