Tech

Itt az új Huawei telefon: a Nova 4 minden korábbinál durvább kamerát kapott

Már jó ideje tudunk a létezéséről, de vasárnap a Huawei hivatalosan is lerántotta a leplet a legújabb okostelefonjáról, a Nova 4-ről, ami egyike azoknak az újhullámos készülékeknek, amik szakítanak az Apple által elterjesztett szenzorszigettel, és helyette olyan képernyővel érkeznek, amin lyukat vágtak az előlapi kamerának, ami ebben az esetben egy 25 megapixeles szenzort jelent.

Fotó: Huawei

Ugyanakkor nem ez az egyetlen újdonság, hiszen a Xiaomi és a Honor nemrég kiszivárgott készülékei után ez a telefon is 48 megapixeles hátlapi főkamerával kerül majd a boltokba. Ez eddig a legdurvább szenzor, ami Huawei telefonba került, hiszen a jelenlegi csúcsmodell, a Huawei Mate 20 Pro is csak egy 40 megapixeles változattal büszkélkedhet. A Nova 4 szintén három hátlapi kamerával érkezik, bár azt egyelőre még nem tudni, hogy milyen szenzorok kerültek a fő egység mellé.

Ami a további hardverspecifikációkat illeti, meglepő módon ebbe a készülékbe nem a Huawei legerősebb mobilchipje, a Kirin 980 került, hanem a korábbi 970-es modell, méghozzá egy 6,4 hüvelykes OLED kijelző (2310 x 1080 pixel), 8 GB RAM és 128 GB háttértár kíséretében. Az aksi 3,750 mAh-es, amihez 18 W-os gyorstöltés dukál. A gyengébb processzornak hála az ár is visszafogottabb, mint a Mate 20 Pro esetében, 490 dollár, ami nagyjából fele a csúcsmodellnek, de lesz belőle egy 450 dolláros változat is, amiben viszont csak egy 20 megapixeles főkamera kap majd helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik