Tech

Érkezik az első 48 megapixeles kamerával szerelt mobil

Az már biztos, hogy a 2019-es év egyik nagy telefonos trendje a lyukas kijelző lesz, hiszen már a küszöbön van a Samsung, a Huawei, a Lenovo és a Honor első ilyen telefonjának a bemutatója, de emellett folytatódik a „kameraháború” is: a mobilokon egyre több szenzor kap majd helyet, illetve arra is fel kell készülni, hogy a gyártók egyre több megapixellel igyekeznek majd elcsábítani a vásárlókat.

Utóbbi versenyben a Xiaomi igyekszik élre törni, legalábbis erre az Android Authority találta: kiszúrták, hogy Lin Bin, a cég elnöke a kínai Weibón egy olyan kedvcsinálót tett közzé a cég következő okostelefonjáról, amin ugyan csak a hátlap látszik, de annak a legérdekesebb része, amin tökéletesen kivehető, hogy a készülék bizony egy 48 megapixeles kamerával lett felszerelve. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy Bin posztja szerint a telefon már januárban kereskedelmi forgalomba kerül.

Fotó: Android Authority

A feltételezések szerint a képen a Xiaomi következő zászlóshajója, a Mi 9 látható, ami a megjelenésekor a megapixelek királya lesz. Az eddigi csúcsot a 2013-as Nokia Lumia 1020 tartja a maga 41 megapixeles megoldásával, és ezt követi szorosan az októberben megjelent Huawei Mate 20 Pro, amiben többek között egy 40 megapixeles hátlapi szenzor is található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik