Tech

Ezek most a legerősebb androidos mobilok

Nemrég arról közöltünk egy listát, hogy melyik telefonoknak bírja legtovább az aksija, most pedig az AnTuTu Benchmark teljesítménymérő szoftver azon legfrissebb, novemberi adatait vettük szemügyre, amik megmutatják, hogy jelenleg melyik androidos telefonok nyújtják a legnagyobb teljesítményt.

Fotó: AnTuTu

Érdekes módon az összeállításban szinte csak kínai készüléket találunk, még az augusztusban bemutatott Samsung Note9 sem fért fel a listára. A dobogó első három helyén az októberben bemutatott Huawei-telefonok állnak: a csúcsmodell Mate 20 Pro, utána a sima Mate 20, majd az üzleti és játékos felhasználásra szánt Mate 20 X. Ez olyan szempontból persze nem meglepő, hogy ezekben a mobilokban már a kínai vállalat vadonatúj mobilchipje, a Kirin 980 muzsikál, amiről ősszel írtunk bővebben.

A kínaiak megint mindenkit lepipáltak mobilok terén
A Huawei a berlini IFA-n mutatta meg újgenerációs mobilchipjét, a Kirin 980-at.

A negyedik helyen a tajvani illetőségű Asus egyik idei csúcskészüléke, a nyáron bemutatott, kifejezetten játékosoknak készült ROG Phone végzett, és ezt követi a szintén kínai OnePlus 6T és 6, amit sokan az egyik legjobb ár/érték arányú okostelefonnak tartanak a piacon. A lista további részén pedig újabb kínai készülékek, a Xiaomi és a Meizu legújabb csúcskészülékei tanyáznak.

A Huawei az utóbbi években nagyon belehúzott a mobilok terén, és a Huawei Mate 20 Pro remek helyezése egyáltalán nem véletlen, hiszen a nemrég készített tesztünkben mi is úgy nyilatkoztunk a kínai mobilról, hogy ennél jobb androidos telefon még nem járt a kezünkben.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

Hogy az elsőség meddig fog tartani, az persze jó kérdés, hiszen a Samsung (Exynos 9820) és a Qualcomm (Snapdragon 855) is leleplezte a legújabb mobilchipjeit, hamarosan megjelennek az ilyen lapkákkal szerelt új készülékek, amik biztos, hogy gyorsan át fogják rendezni az AnTuTu listáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik