Mobil

Ennek a telefonnak bírja legtovább az aksija

Mikor új telefont választunk magunknak, rengeteg dolgot figyelembe veszünk: hardver, kijelző, méret, kamerák száma és képességei, külalak, és nagyon fontos az is, hogy mennyi ideig bírja egyetlen töltéssel a telefon. Ha valakinek az utóbbi a legfontosabb szempont, van egy jó hírünk: a Phone Arena elkészített egy tesztet, amiben idén kiadott telefonok üzemidejét vizsgálták, és arra az eredményre jutottak, hogy jelenleg az október elején bemutatott Huawei Mate 20 a legjobb ezen a téren.

Magasan a Mate 20 hozta a legjobb eredményt – Fotó: Phone Arena

A grafikonon jól látszik, hogy a Huawei Mate 20 egyetlen töltéssel közel 14 és fél óráig ment folyamatosan, míg a második helyen Apple iPhone XR tanyázik 11 órával és egy perccel. Ezek a számok persze ne tévesszenek meg senkit, ahogy a Phone Arena is kiemeli, a Mate 20 esetében a végeredmény valójában azt jelenti, hogy egy átlagos felhasználónál akár két napot is kibírhat a készülék egy töltéssel.

Huawei Mate 20 – Fotó: Birkás Péter / 24.u

Érdekes továbbá, hogy a Huawei új készüléke nem csak ebben a versenyben lett győztes, de egy másik területen is: ezt a telefont lehet nulláról a leggyorsabban 100%-ra tölteni (egy óra és 38 perc alatt), bár ebben a  versenyben azért akadtak olyan okostelefonok, amik hasonlóan jó eredményeket értek el.

A töltési időben is a Mate 20 lett a nyertes – Fotó: Phone Arena

A Phone Arena összeállítása segíthet az új telefon kiválasztásában, bár mi nagyon hiányoljuk a Huawei legújabb csúcskészülékének, a Mate 20 Prónak az adatait. Nem olyan rég volt lehetőségünk tesztelni a telefont, ami túlzás nélkül a legjobb androidos készülék, ami az utóbbi időben a kezünkben volt, és ezek után kíváncsiak lettünk volna, hogy ez a modell vajon miképp teljesít az aksiteszten.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik