Tech

Beperelték Elon Muskot

Pert indított Kaliforniában Elon Musk ellen az a búvár, akit a milliárdos korábban pedofilnak nevezett egy tweetben. A férfi azt tervezi, hogy az Egyesült Királyságban is megteszi a jogi lépéseket.

Vernon Unsworth, a 63 éves brit búvár tagja volt annak a csapatnak, amelyik kimentette a barlangban rekedt thaiföldi gyerekeket. Mikor kiderült, hogy Elon Musk egy tengeralattjáró felajánlásával akar hozzájárulni az akció sikeréhez, Unsworth kissé kiakadt. Egy interjúban azt mondta:

Oda dugja fel magának a tengeralattjáróját, ahol fáj.

A szerkezet ugyanis semmit sem ért volna a szűk barlangjáratban, a búvár szerint a felajánlással Musk csupán reklámot akart magának.

A milliárdos persze nem örült Unsworth reakciójának, és egy Twitter-bejegyzésben egyszerűen pedofilnak nevezte a tapasztalt búvárt. Bár Musk később elnézést kért, úgy tűnik, ez nem hatotta meg a szakembert.

Unsworth hétfőn indított pert Musk ellen az ügyben a Kaliforniai Központi Kerületi Bíróságon – írja a CNET. A búvár ráadásul az Egyesült Királyságban is jogi lépéseket akar tenni a milliárdossal szemben. A kereslet szerint Musknak a világ egyik legtehetősebb embereként tisztában kellett lennie vele, hogy vádaskodása óriási nyilvánosságot fog kapni.

Musk és Unsworth kapcsolatának valószínűleg az sem tett jót, amikor augusztusban a Tesla-vezér gúnyosan megkérdezte, hogy miért nem perelte még be, majd szeptemberben egy, a Buzzfeednek küldött emailben azt írta, hogy Unsworth azért utazott Thaiföldre, hogy egy gyerekkel házasodjon össze. Bizonyítani természetesen nem tudta állítását.

A szemünk előtt csavarodik be Elon Musk
A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója pedofilnak nevezett egy brit búvárt, akinek kulcsszerepe volt a barlangban rekedt thaiföldi gyerekek kimentésében. Musk az utóbbi hónapokban egyre többször fakad ki a Twitteren, miközben a befektetők türelme vészesen fogy.

Unsworth egyébként jelenlegi barátnőjével Thaiföldön találkozott 2011-ben. A nő 40 éves.

A búvár Kaliforniában 75 ezer dollárra perli Muskot. Bár az üzletembernek egy ekkora összeg nem fog megártani, valószínűleg nem tenne jót a hírnevének, ha elvesztené a pert.

Kiemelt fotó: AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik