Tech

Új képeken Elon Musk hatalmas rakétája

Nemrég számoltunk be róla, hogy a SpaceX nevű űripari vállalat szerződést kötött első olyan útjára, amikor egy magánutast visznek el a Hold körül. Az út során a cég újrahasznosítható BFR nevű rakétáját (Big Fucking Rocket, azaz Kib..szott Nagy Rakéta, másképpen emlegetve Big Falcon Rocket) használják majd, aminek koncepcióját közel egy éve mutatta be Musk a Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson.

Először visznek körbe egy űrturistát a Hold körül
Különleges útra készül a SpaceX, ráadásul a hatalmas nagy rakétával.

A bejelentés után a techmágus két új renderképet is közzétett Twitteren az űreszközről. A teherszállító rakétát elsődlegesen Marsra való űrutazásra szánták, de egyszerre két feladatot is kiszolgál majd: egyben eljuttatja az embereket a Holdra és a Marsra, valamint A-ból B-be lehet vele közlekedni a Föld különböző pontjai közt a levegőben. A 106 méter hosszú, 40 kabint tartalmazó eszközben akár 100 ember is elfér az ígéretek szerint.

Az egyik új renderképen is látható az eszköz hosszúkás alakja, míg a másik bejegyzésben azt erősítette meg a SpaceX-vezér, hogy az orrhoz közel egy előre mozgó szárny is helyet kap majd, ami helyzettől függően húzódik vissza, vagy nyílik ki.

A SpaceX magyar idő szerint szeptember 18-án hajnal háromkor fedi fel élő adásban, hogy ki lesz a szerencsés, ezen a YouTube-linken lehet majd követni a bejelentést, de természetesen mi is beszámolunk majd róla.

Musk korábbi tweetje alapján egy japán nemzetiségű személy lesz az utas, az internet népe eddig Yusaku Maezawa üzletembert, illetve a legendás videojáték-tervezőt, Hideo Kojima-t tartja legesélyesebbnek a megtisztelő fuvarra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik