Tech

Elon Musk feldughatja a tengeralattjáróját, üzente a thai mentés vezetője

Múlt héten ért véget a barlangban ragadt thai focicsapat drámája, ami végül happy enddel záródott: a 12 gyereket és az edzőjüket is épségben kimenekítették szorult helyzetükből. Még a mentés során viszont mi is beszámoltunk arról, hogy a Tesla milliárdos tulajdonosa, Elon Musk is igyekezett segíteni, a rakétákat tervező és építő SpaceX cégének alkalmazottai alkatrészekből készítettek egy olyan, Musk által csak tengeralattjárónak titulált eszközt, amivel a mentést segítették volna.

Ezzel mentenék a barlangban rekedt thai gyerekeket
Elon Musk saját megoldással segítené a mentést, ami már úton is van Thaiföldre.

A cégvezér személyesen szállította a helyszínre a mentőkapszulát, ám a helyi hatóságok udvariasan elutasították a mini-tengeralattjáró használatát, mondván, az adott helyzetben nem tudják használni.

Kevesebb mint egy héttel később a mentés vezetője, Vernon Unsworth már egyáltalán nem ilyen finoman fogalmazott: véleménye szerint Musk megjelenése nem volt több, mint egy PR-fogás, az eszközt teljesen használhatatlannak nevezte, és a CNN kérdésére hozzátette azt is, hogy „he can stick his submarine where it hurst” – ami nagyjából annyit tesz, hogy feldughatja magának a tengeralattjáróját.

Cave rescuer slams Elon Musk's submarine idea

"It wouldn't have made the first 50 meters into the cave… Just a PR stunt"Billionaire tech entrepreneur Elon Musk sent a "kid-size submarine" to help the 12 boys trapped in the Thai cave. Vern Unsworth, who was involved in the rescue operation, rejected the idea completely. https://cnn.it/2zDRcuU

Közzétette: CNN International – 2018. július 13., péntek

 

A kijelentést természetesen Elon Musk sem hagyta szó nélkül, és a hétvége folyamán durva kirohanásba kezdett a Twitteren. Az időközben törölt bejegyzésekben a milliárdos nem fogta vissza magát, és többek között pedo guynak, magyarán pedofilnak nevezte Unsworthöt, aki erről értesülve azt sem tartja kizárnak, hogy jogi úton vesz elégtételt Musk kijelentéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik