Tech

Készüljön a változásra, ha Google Chrome-ot használ

Nemrég mi is írtunk róla, hogy a Chrome böngésző hamarosan új külsőt kap, ami már időszerű, hiszen az elmúlt tíz évben nem változott jelentősebben. A Google most hivatalosan is bejelentette a pontos megjelenési dátumot, a nagy frissítés szeptember negyedikén érkezik meg a szoftver 69-es verziójával mindenféle platformon.

Asztali böngészős változatban a fülek formái, a javasolt keresések ikonjai, a színek, a kiemelt tabok, és a figyelmeztetések alakulnak át láthatóan. IOS-en merészebb változások jönnek: a kijelző alsó részére kerülnek a navigációs eszközök, ami egyszerűbbé teszi az egy kézzel való irányítást nagyobb kijelzőkön is.

Így kapcsolhatja be a Chrome nagy újítását
Így kapcsolhatjuk be a böngésző következő dizájnját még idő előtt.

A Chrome 69-es verziójába ezen felül bekerülnek a Windows 10-es értesítések, az érintőpados gesztusvezérlések támogatása is, illetve fejlettebbé válnak az automatikus kitöltések.

A böngésző asztali és iOS-es verziójában egyébként a cég már elrejtette az új dizájnt, amit kis kerülőúttal mi is bekapcsolhatunk, hogy miként, arról itt írtunk. Az első tesztek alapján a böngésző működése is gyorsabbnak tűnt a Mashable számára, bár ez majd alaposabb tesztek, és természetesen a végleges változat kiadása után derül ki.

Ajánlott videó