Tech

Így kapcsolhatja be a Chrome nagy újítását

Pár hete azt mi is írtunk róla, hogy a Google továbbra sem áll le a nagy változtatásokkal, és a Chrome böngésző is új külsőt kap, ami már időszerű, hiszen az elmúlt tíz évben az nem változott jelentősebben. Akkoriban azt is írtuk, hogy a Digital Trends úgy sejti, hogy a böngésző következő nagy frissítésekor, szeptember másodikán láthatjuk azt stabil változatban, ekkor lesz egyébként a Chrome születésnapja is.

A szemfülesek azonban kiszúrták, hogy a Chrome asztali és iOS-es verziójában a cég már elrejtette az új dizájnt, amit kis kerülőúttal mi is bekapcsolhatunk.

Hogyan kapcsolhatjuk be?

Böngészős Chrome:

  1. Írjuk be a címsorba az alábbit: chrome://flags/#top-chrome-md
  2. A lista tetején látható„UI Layout for the browser’s top chrome” értékét állítsuk át „refresh”-re a „default”-ról
  3. Indítsuk újra a böngészőt, hogy lássuk a változásokat!
Forrás: 24.hu

IOS-es Chrome:

  1. Nyissuk meg az appot, és írjuk be a címsorba az alábbit: chrome://flags/#top-chrome-md
  2. A „UI Refresh Phase 1” értéket engedélyezzük, azaz állítsuk át „enabled”-re
  3. Indítsuk újra a böngészőt, hogy lássuk a változásokat!

Mi változott?

Az új kezelőfelület a cég Material Design („anyagszerű megjelenés) nevű formanyelvét követi,  amit lassan minden szolgáltatásra ráhúznak. A stílust 2014-ben jelentette be a Google fejlesztői konferenciáján, az elnevezés is arra utal, hogy a digitális anyagnak “élei és felszíne van” a cég dizájnerének elmondása szerint. Rácsos elrendezés, letisztult formák, reszponzív effektek jellemzik, árnyékokat és megvilágításokat is használnak, hogy érzékeltessék a mélységet.

A Chrome új dizájnjában átalakulnak a fülek formái, a javasolt keresések ikonjai, a színek, a kiemelt tabok, és a figyelmeztetések.

Az első tesztek alapján a böngésző működése is gyorsabbnak tűnt a Mashable számára, bár ez majd alaposabb tesztek, és természetesen a végleges változat kiadása után derül ki.

Készüljön fel: átalakul a legnépszerűbb böngésző
A Google Chrome kezelőfelülete is frissül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik