Tech

Leállt a Chrome keresője – létezik megoldás

számítógép (számítógép, laptop, )
számítógép (számítógép, laptop, )

Akik a Google főoldala helyett a Chrome böngésző címsorából szokták elindítani az online keresést, azzal szembesülhettek, hogy eredmények helyett egy üres lapot kapnak válaszul - a probléma orvosolható.

A közösségi oldalak és fórumok tanúsága szerint a hiba tömegesen fordult elő, bár egyáltalán nem mindenkinél – persze a pontos kiterjedtségről nehéz bármit mondani, mivel egyes felhasználóknál menet közben már rendbe jött, mások pedig “át is aludhatták” a meghibásodást. Amennyiben olvasóinknál a probléma továbbra is fennáll, itt a segítség.

A hibát az okozza, hogy az enter megnyomása után a címsorba bekerül egy “blank.html” szövegrészlet is, éppen ezért a böngésző a keresési eredmények helyett ezt mutatja, vagyis egy üres lapot. Amennyiben ezt a részt töröljük és ismét entert nyomunk, úgy azonnal a megszokott látvány – és ami fontosabb, a keresés eredménye – jelenik meg.

Az egyelőre tisztázatlan, hogy miként került oda és mit keres ott egyáltalán ez a néhány felesleges karakter. S bár nem kételkedünk abban, hogy a Google már dolgozik a hiba elhárításán, létezik egy megoldás azok számára, akiknek nincs kedvük erre várni.

Nincs más dolguk, mint a Chrome jobb felső sarkában található villáskulcsra kattintani, megnyitni a Beállítások menüpontot, rányomni a Keresőmotorok kezelése gombra, letekerni a lap aljára és hozzáadni egy új keresőmotort. A neve legyen mondjuk Google 2, ahogy a kulcsszó is – az egyetlen fontos rész a harmadik oszlop, ahová a következő URL-t kell bemásolni: http://www.google.com/search?q=%s

Ha ez megvan, keressük ki a listából, állítsuk alapértelmezettnek, és a címsor ismét használhatóvá válik.

Persze, ha a hibát megbocsáthatatlannak tartjuk, a Google helyett beállíthatunk másikat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik