Tech

Így osztja be az idejét napjaink egyik legsikeresebb embere

Elon Musk június 28-án lett 47 éves, és jövőbeli terveit ismerve nincs kétségünk afelől, hogy az előtte álló újabb évet is produktívan fogja tölteni. A Tesla és a SpaceX alapítója mindkét céget egyszerre vezeti teljes időben, és emellett még olyan megdöbbentő dolgok kiötlésére is van energiája, mint az alagútfúró cége, vagy a lángszórója.

Számára nincs két egyforma nap. Kedden, szerdán és csütörtökön a Teslánál dolgozik, hétfőn, pénteken és szombaton pedig a SpaceX-szel foglalkozik. Hetente fél napot szán a mesterséges intelligenciával foglalkozó OpenAI dolgaira is, vasárnap  pedig pihen, fél szemmel felügyelve az e-mailjeit.

Forrás: APF

De hogyan jut minderre ideje? A Business Insider összeszedte, hogyan fest a valódi Vasember egy napja.

  • Musk időben, még reggel hét óra előtt felkel, általában hat órát alszik egy nap.
  • Legtöbbször kihagyja a reggelit, ha mégsem, akkor egy gyors kávét fogyaszt omlettel.
  • Egy frissítő zuhanyzásra azonban mindig szán időt, ezt tartja a legfontosabb reggeli szokásának.
  • 85-100 órát dolgozik hetente, ennek 80 százalékát teszik ki mérnöki és tervezési feladatok. A napi teendőit úgy tervezi meg, hogy ötperces szakaszokra osztja a munkafolyamatokat.
  • A vasárnap a szabadnapja, amikor utazik, vagy otthon van öt fiával. Elmondása szerint a családdal töltött idő alatt is folyamatosan figyeli az e-mailjeit, így tud időt tölteni szeretteivel, de a fontos történésekről sem marad le, másképp nem tudná elvégezni a munkáját.
  • Hogy haladni tudjon teendőivel, Musk nem foglalkozik telefonhívásokkal, és egy titkos e-mail címet használ a legfontosabb ügyek intézésre, megelőzve azt, hogy levélszeméttel legyen tele a fiókja.
  • Napközben sem sok időt szán az étkezésre, ebédjét meetingek közben eszi meg, és próbál vele öt perc alatt végezni. A kalóriák nagy részét a nap későbbi részében viszi be üzleti vacsorák alatt.
  • Bár nem sok ideje jut rá, de nem hanyagolja a testmozgást sem, egy héten egyszer, vagy kétszer megy edzeni, ez is több a semminél.
  • Hajnal egykor kerül ágyba, de ezen ne is csodálkozzunk, ha egy olyan emberről van szó, aki azon dolgozik, hogy a Marsra juttassa az emberiséget!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik