Tech

Videó: Kigyulladt egy Tesla a városi forgalomban

2013-ban és 2014 elején elég fontos híranyagnak számított, hogy a Tesla elektromos autók közül egymás után több is kigyulladt, láthatóan minden külső behatás nélkül. Akkoriban eléggé meg is rogyott a cég renoméja emiatt, de Elon Musk csapata végül elhárított minden olyan körülményt, ami a kocsik lobbanékony természetét okozta – látszólag. Fél év „tűzcsend” után aztán megint olvasni lehetett egy hevesen lángoló Model S-ről, pár napja pedig ismét egy ilyen típusú autó kapott lángra vezetés közben, az úton.

Michael Morris autójának lángolását felesége vette videóra, aki aztán a felvételt megosztotta a Twitteren.  Az autó tulajdonosa és felesége nem szenvedtek sérülést, a tüzet gyorsan sikerült eloltani. Éppen utaztak a járműben a Santa Monica körúton, amikor egy másik autóból leintették őket, felhívva figyelmüket a problémára, így még időben ki tudtak szállni.

Vélhetően hibás akkumulátor idézte elő a tüzet, ami eredezhet gyártási hibából, de az autót útközben érő külső behatásoktól is, egyelőre nincsen hivatalos eredmény. A Tesla közleménye szerint már vizsgálják az ügyet, amit kivételes és ritka esetként jellemeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik