Tech

Stílusos, erős, ráadásul vékony is, mi az?

A tajvani Tajpejben második napjához érkezett a 2018-as Computex kütyüexpó, ahol a hazai pályán játszó Asus tényleg kitett magáért az új termékeket illetően: bemutatták a teljes konkurenciát leköröző új telefonjukat, a játékosokra szakosodott Republic of Gamers márka is új termékekkel jelentkezett, illetve a friss Zenbook Pro modellekkel a tajvani gyártó azt is megmutatta,

hogy innovatívabbak még az Apple-nél is.

A sor ezzel ráadásul még egyáltalán nem ért véget, hiszen a vállalat a bivalyerős, és az úgynevezett ScreenPaddal felszerelt Zenbookok mellett frissítette a VivoBook termékpalettát is, méghozzá egészen pofás, jól sikerült modellekkel.

STÍLUSOS ERŐGÉPEK

A VivoBook S15 (S530) és az S14 (S430) vékony és stílusos laptopok, az előbbi mindössze 1,8, az utóbbi pedig 1,4 kg, a “vastagságuk” pedig csupán 18 mm, így ideális társak lehetnek azoknak, akik sokat utaznak, hiszen a gépek nemcsak, hogy kevés helyet foglalnak, de a súlyuk is elenyésző.

Az S15 modellen látható a touchpadbe épített ujjlenyomat-olvasó is – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

A dizájn letisztult, de így is kifejezetten pofás, ráadásul a VivoBookok egy ötletes újítást is kaptak: az ErgoLift névre keresztelt zsanért, ami kinyitott állapotban megemeli a billentyűzetet, így az asztali gépeknél használt klaviatúrák kényelmét nyújta, ráadásul a gép teljesítményére is jó hatással van, hiszen a gép aljának csak egy része érintkezik az alatta lévő felülettel, így javítva a hűtésen.

Az S14 és az ErgoLift kialakítás – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

A VivoBook S15 és S14 a VivoBook képernyője háromoldalas NanoEdge kialakítást kapott, aminek hála minden korábbi verziónál keskenyebb kávákkal van dolgunk – az Asus számításai szerint az új kialakítás 86%-os képernyő/készülékház arányt jelent a VivoBook S15, és 84%-ost a VivoBook S14 esetében.

Ami pedig a teljesítményt illeti, arra sem lehet panasz,

hiszen mindkét laptopból piacra kerül olyan verzió, amiben 8. generációs Intel Core i7 processzor dolgozik, kiegészítve egy Nvidia GeForce MX150 dedikált grafikus kártyával és 16 GB RAM-mal, ráadásul a VivoBook S15 akár 512 GB-os SSD-vel és 2 TB-os merevlemezzel is felszerelhető.

Semmi csicsa – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

KISTESÓ

Az Asus ezen gépek mellett bemutatta még a “kistestvérnek” számító VivoBook S13-at, ami a nagyokkal ellentétben már olyan NanoEdge kijelzőt kapott, ami a képernyő mind a négy oldalán minimalizálja a kávát,  mindössze 4,3 mm-re, így biztosítva 89%-os képernyő/készülékház arányt, aminek hála az S13 kijelzője simán belefér egy 11 hüvelykes laptop méretének megfelelő házba – így

ez a készülék még az S15-nél és az S13-nál is kompaktabb.

Mindez viszont nem jelent kompromisszumokat a teljesítmény terén, ugyanis az S13 esetében is élhetünk a 8. generációs Intel Core i7 processzor, az Nvidia GeForce MX150 grafikus kártya, illetve a 16 GB RAM előnyeivel, sőt a gyártó ígéretei szerint mindhárom gép olyan akkumulátorral és technikával van felszerelve, hogy kevesebb mint 50 perc alatt elérhetővé válik a 60%-os töltöttségi szint.

EGY GÉP, TÖBB FUNKCIÓ

A frissen bemutatott portfólió utolsó darabja a VivoBook Flip 14 (TP412), ami 360 fokban kihajtható kijelzővel rendelkezik, így a kütyü használható laptop, állvány, sátor és táblagép módban is. A gép 17,6 mm vastag, mindössze 1,5 kg-ot nyom, és a hardver tekintetében is sem lehet okunk panaszra, hiszen adott a lehetőség a 8. generációs Intel Core i7 processzoros változat beszerzésére, 16 GB memóriával, és akár 1 TB-os SSD-vel is.

Galéria
Forrás: ASUS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik