Tech

Ha bivalyerős laptopot keres, ez a két új gép lehet a megoldás

Habár a 2018-as Computex kütyüexpo hivatalosan csak június 5-én, kedden veszi kezdetét, a tajvani Asus már hétfőn leleplezte a játékosokat célzó Republic of Gamers termékvonalának újdonságait. A legnagyobb dobás idén természetesen a ROG Phone névre hallgató, kifejezetten játékra tervezett bivalyerős okostelefon, de a tajvani cég ezen felül is előállt további érdekességekkel.

Brutálisan erős és egész egyedi az Asus új telefonja
Konkrét réteget céloznak meg vele, valószínűleg nagy sikerrel.

HORDOZHATÓ ERŐMŰ

A Republic of Gamers már évek óta egyet jelent a külsőleg extravagáns, belül pedig kifejezetten erős hardvert rejtő notebookokkal, és ezen a téren az Asus megint nem okozott csalódást, hiszen Tajpejben rögtön két masinával is előálltak: a ROG Strix SCAR II-vel és a ROG Strix Hero II-vel, amiket egyenesen

az esportban jeleskedő/jeleskedni vágyó játékosoknak terveztek.

A két masina közül a ROG Strix SCAR II kifejezetten azoknak készült, akik a belső nézetes lövöldözést, avagy az FPS műfajt részesítik előnyben (pl. Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty- és Battlefield-játékok), és ahogy azt a neve is mutatja, a gép a korábbról már ismert Strix SCAR gamer laptop továbbfejlesztett változata, amit külsőleg a szálcsiszolt fedélburkolat, az új billentyűzetkiosztás és a kevlárra emlékeztető jelölések különböztetnek meg az elődjétől.

Forrás: Birkás Péter / 24.hu

Egy gamer gép esetében fontosak a külsőségek, főleg a különböző színekben játszó részletek, és az Asus ezen a fronton is fejlesztett, így a gép alsó részének elején helyet kapott egy extra fénysáv, ami a billentyűzethez hasonlóan teljesen testre szabható az Aura Sync szoftverrel.

Ennél viszont jóval fontosabb, hogy a laptop 144 Hz-es, szuperkeskeny kávájú és 3 ms válaszidejű, teljesen színhű és 15,6 colos kijelzővel rendelkezik, továbbá HyperCool Pro technológia hűti a processzort és a grafikus chipet, sőt a burkolat alatt még egy többantennás wifi is helyet kapott, olyan csatlakozók társaságában, mint a LAN, HDMI, USB Type-C, egy USB 2.0 és három USB 3.1, illetve egy MiniDisplay port.

(Katt a képre a galéria megnyitásához!)

Galéria
Forrás: Birkás Péter / 24.hu

A belső hardverkialakítás változó, de a gépben vagy Intel Core i7-8750H, vagy Intel Core i5-8300H processzor pörög, egy Nvidia GTX 1070 (8 GB) videokártya társaságában, a memória pedig egészen 32 GB-ig bővíthető, míg háttértárból 512 GB SSD és 1 TB HDD a maximum.

KISTESTVÉR

A másik bemutatott gép ugye a ROG Strix Hero II, ami részben abban különbözik a nagytestvértől, hogy már a manapság igen népszerű MOBA játékokhoz (Dota 2, League of Legends stb.) fejlesztett a cég, és szintén egy már ismert koncepció továbbfejlesztett változata, ami ugyancsak új, szálcsiszolt fedélburkolatpt kapott, új billentyűzetkiosztással, és természetesen

innen sem maradhatott le az elülső fénycsík.

Akár csak a Strix SCAR II, a Strix Hero II is megkapta a 144 Hz-es, 3 ms válaszidejű 15,6 colos kijelzőt, processzorból és háttértárból szintén megegyezik a felszereltség, a hardver szempontjából a legnagyobb különbség az, hogy ebben az esetben „be kell érnünk” egy Nvidia GTX 1060 (6 GB) videokártyával. Hivatalos árakat egyelőre egyik erőmű esetében sem jelentette be a cég, viszont az biztos, hogy Ázsia és Európa mellett Európában, így hazánkban is elérhető lesz mindkét gép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik