Tech

Kipróbáltuk az új szupertelefont

Ahogy arról tegnap részletesen is beszámoltunk, az Asus a tajvani Computexen lerántotta a leplet az első, kifejezetten játékosoknak szánt mobiltelefonjáról, amit Tajpejben lehetőségünk is volt azonnal kipróbálni. A ROG Phone hardverileg erősebb, mint a Samsung Galaxy S9, az iPhone X és a Huawei P20, teljesítményben pedig lekörözi még az olyan közvetlen konkurenciát is, mint a Razer saját gamer mobilja.

A készülék Snapdragon 845-ös chippel, 8 GB RAM-mal és 512 GB flash tárhellyel kerül forgalomba, ráadásul a telefon mellé járó speciális hűtőt bevetve a fő processzor akár 2,96 GHz-es órajelen is képes pörögni, így tényleg nem csak üres marketingduma, hogy a ROG Phone

teljesítményben lekörözi az összes eddig megjelent telefont.

A kijelző 6,2 colos AMOLED, alsó és felső kávákkal, viszont idegsítő notch (sziget) nélkül. A képernyő 2160×1080-as felbontásra képes, tudja a HDR-t, továbbá a kontrasztra és színhűségre sem lehet panasz, ráadásul a panel frissítési gyakorisága 90 Hz, a válaszidő pedig bámulatosan kevés, mindössze 1 ms.

A ROG Phone mellé ráadásul egészen különleges kiegészítők is érkeznek, hogy minden korábbinál teljesebb lehessen a mobiljátékos élmény. Ezekről az extrákról, és a készülék többi meglepő tulajdonságáról részletesebben a korábbi cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik