Tech

Ezen a héten mindenki Tajvanra figyel

Június 5. és 9. között idén is megrendezik Tajvanban a Computex névre hallgató, Tajpejben található elektronikai seregszemlét, ahol az év eleji, Los Angelesben tartott CES-hez, vagy a 2018-ban szintén nyáron esedékes, Hannoverben székelő CeBIT-hez hasonlóan számos cég rántja le a leplet az aktuális termékeiről és fejlesztéseiről – ráadásul most mi is ott leszünk, hogy tudósítsunk mindenről.

Szinte már hagyományos módon az idei Computex egyik legnagyobb bejelentője a tajvani központú ASUS lesz, ami két nagyobb eseménnyel készült a rendezvényre: délután, még az expo hivatalos kezdete előtt tartanak egy sajtótájékoztatót az ASUS márka alatt futó vadiúj termékeknek, június 5-én pedig egy különálló bemutatón rántják le a leplet a gamer cuccokra fókuszáló Republic of Gamers újdonságokról –

ha lehet hinni az iparági pletykáknak, akkor a vállalat csupa olyan dologgal készül, amit még senkinél nem láthattunk korábban.

A hazai pályán játszó ASUS mellett a Computex komolyabb résztvevői közé tartozik még a szintén tajvani Acer, a főleg processzorokban érdekelt AMD és Intel, a Dell, a Gigabyte, továbbá a játékosokra koncentráló Nvidia, és biztos, hogy az összes cég előrukkol valamilyen érdekességgel az elkövetkezendő napok során.

A jövő egy hétig ott lesz Taipeiben – Forrás: AFP / Sam Yeh

A legnagyobb bejelentésekről és a figyelemre méltó apróságokról természetesen megemlékezünk mi is, hiszen hétfőtől péntekig a 24.hu is képviselteti magát a Tajpejben helyet kapó eseményen, így első kézből, egyenesen a helyszínről tudunk beszámolni a kütyüexpó legizgalmasabb újdonságairól.

Mi az a Computex?

A rendezvény 1981-ben kezdte a karrierjét, akkor még Taipei Computer Show néven, viszont a több helyszínen zajló, ma már Computexként ismert esemény napjainkra a világ harmadik, illetve Ázsia legnagyobb elektronikai seregszemléjévé nőtte ki magát, amire mindenhonnan özönlenek a szak- és üzletemberek, plusz az újságírók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik