Tech

Itt a fejhallgató, ami szinte mindenhez jó

Idén a 24.hu is képviselteti magát a tajvani Computex kütyüexpón, és a rendezvény hivatalos nyitányát megelőzően már lehetőségünk volt olyan frissen bejelentett eszközök kipróbálására, mint a teljesítményben minden jelenlegi okostelefont leköröző ROG Phone vagy éppen a Republic of Gamers márka legújabb bivalyerős laptopjai.

Az Asus a június 4-én tartott ROG rendezvényén számos hardverről rántotta le a leplet, a telefon és a notebookok mellett voltak még hűtők (ROG Ryujin és ROG Ryuo), egy speciális táp (az 1200 Wattos Thor), illetve egy vadiúj router (ROG Rapture GT-AX11000) is, de

a mi figyelmünket a legújabb headsetjük, a ROG Delta keltette fel.

Kifejezetten játékosoknak szánt termékről lévén szó, ezen a fülesen (is) komoly szerepet játszanak a színek, azaz a kagylók oldalán a szivárvány összes színében játszó, LED-megvilágítású ROG logót kapunk, viszont sokaknak örömteli hír lehet, hogy ez a funkció bizony kikapcsolható.

Szerencsére a világítás kikapcsolható – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy a Strix Fusionhöz hasonlóan itt is 50 mm-es Essence meghajtókat kapunk méghozzá, ESS quad-DAC technológiával kiegészítve. Utóbbi annyit tesz, hogy a négy konverter mindegyike külön frekvenciatartományokért felel (20-150Hz, 150-5,000Hz, 5,000-20,000Hz, 20,000-40,000Hz), ami a Delta esetében a gamer fülesektől szokatlanul tiszta és szép hangélményt garantál –

nemcsak játék, de zenehallgatás közben is.

Mindemellé az 515 grammos füles a kissé robosztus kialakítás ellenére is jól néz ki, a hagyományos felső pántos kialakításnak, és az egész fület körbeölelő kagylóknak hála pedig még kényelmes is. További bónusz, hogy a füles USB-C csatlakozót kapott, így már nem csak PC-hez, de rengeteg más eszközhöz is használható, például a modernebb (és nem Apple) mobiltelefonokhoz. Az alapcsomagban ráadásul találunk egy type-A adaptert is, így azok sem maradnak hoppon, akik például konzolra kötnék a headsetet.

Az USB-C-nek hála a füles telefonokkal is használható – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

A ROG Delta már idén nyáron elérhető lesz, de a ROG Phone-hoz, vagy a frissen bejelentett ROG Strix Scar II és ROG Strix Hero II laptopokhoz hasonlóan a gyártó még nem árulta el a hivatalos árat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik