Tech

Több macskát a hardvertesztekbe!

Több macskát a hardvertesztekbe!

Szemfüles olvasóink talán észrevették, hogy 2017 folyamán több cikkünkben is felbukkant egy fekete cica. Ha a kütyütesztek olvasása közben mégsem tűnt volna fel a bundás négylábú jelenléte, akkor sincs baj, hiszen most összegyűjtöttük az összes olyan fotót, amiken Oberon is tiszteletét tette.

De hogy kerül egy macska a hardvertesztekbe? A válasz alapvetően egyszerű: a kütyüket nem feltétlenül a szerkesztőségben próbálgatjuk (egy tévét bőgetni elég bajos lenne), hanem otthon, és legtöbbször a fotók is a teszt helyszínéül szolgáló lakásban készülnek,

ami Oberon cica otthona is egyben.

Az idén 12 éves kandúr barátságos és kíváncsi típus, így nem egyszer fordult elő, hogy besétált egy fotózás közepébe. Kezdetben poénból használtuk fel a macskás képeket, idővel viszont a fotós kollégák úgy megkedvelték az állatot, hogy rendszeressé vált a cica szerepeltetése.

Így lett Marvel képregényhős a dagadt cicámból
"Régi vágyam, hogy valamilyen módon bekerülhessek egy Pókember-képregénybe. Nekem még nem sikerült, a macskámnak viszont igen."

Oberonra ráadásul nem először vetül reflektorfény, hiszen 2017 folyamán még egy Marvel képregénybe is bekerült, most pedig képekkel megyünk végig az összes olyan hardveren, aminek a tesztelésében a kissé puhos jószág is részt vett, ha más nem egy fotó erejéig.

Forrás: Bielik István / 24.hu

A fekete macsek első alkalommal egy tévéfotózás közepébe sétált be, egyértelműen a tudtunkra adva, hogy ő bizony nem ájult el a Samsung QLED-tévéjétől. Mi ugyanakkor nem értünk vele egyet: a 65 colos képernyőről szóló részletes tesztünket ide kattintva olvashatja el.

Forrás: Berecz Valter / 24.hu

A második alkalomra szintén egy okostévé fényképezése közben került sor, és a Panasonic hiába tett meg mindent, a gyártó OLED-képernyője, de még a Netflix sem volt képes lenyűgözni a cicát. Ha viszont nem a macska véleménye számít, akkor itt érdemes elolvasni a tesztünket.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

A tévék egyáltalán nem érdeklik a macskát, viszont a Sony 2.1-es hangrendszere már a kedvére volt, szívesen pózolt a társaságában. A mélynyomóval együtt érkező soundbarral mi is meg voltunk elégedve, de gyanús, hogy egész más megfontolásból, mint Oberon.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

Megint egy tévé, ismét egy Samsung, de ő sem járt sikerrel, a cicát teljesen hidegen hagyta az 55 colos képernyő. Még Wonder Womant is segítségül hívtuk, de hiába. Tesztet persze azért még így is írtunk róla.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

A fenti képen ugyan nem szerepel egyetlen hardver sem, de a fotó akkor készült, mikor a Zyxel otthonfigyelő kamerájáról készítettünk felvételeket. A kütyü egyébként tökéletesen alkalmas a háziállatok titkos életének megfigyelésére, és a cikkünkben található is egy videó Oberonról.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

Nem vitás, a fekete cicát sokkal jobban érdeklik a különböző hangcuccok, mint az okostévék. Ezt bizonyította a Sony XB40 tesztje is, ahol Oberon érdeklődve vizsgálta a hordozható hangfalat. Mondjuk a hangerőnek ő ugyanúgy nem örült, mint a szomszédok.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

Az idei utolsó fotózás, ahol Oberon is tiszteletét tette, egy okoskarkötő kapcsán történt, és az érdeklődés itt sem volt jelentős a cica részéről. Ettől függetlenül a Samsung kütyüje jól megfért a bundás négylábú mellett – szokás szerint a készülék nekünk sokkal jobban bejött, mint neki.

Olvasói sztorik