Videó

Sikítva irtottuk az arcunkba csapódó kőpókokat

Megjelent a PS4 játékkonzol virtuálisvalóság-kiegészítőjéhez készült legújabb játék, a Farpoint, amiben egy távoli bolygó agresszív lényeit apríthatjuk egy speciális, fegyvert imitáló kontrollert szorongatva. Videotesztünkben VR-szűz kollégák sikítva, röhögve és szédülve szálltak szembe az idegenekkel.

A Sony 2016 őszén dobta piacra a PlayStation VR névre keresztelt virtuálisvalóság-kiegészítőjét a PS4 konzolokhoz. A speciális sisakhoz a megjelenéskor számos játék érkezett, az elmúlt hónapokban viszont elapadt a VR-címek sora. Ezen az áldatlan állapoton változtatott a Farpoint című alkotás, ami egy klasszikus belső nézetes lövöldözős program, kiegészítve egy fegyver alakú speciális kontrollerrel.

A sztori szerint a távoli jövőben járunk, egy fekete lyuknak köszönhetően egy idegen világon kötünk ki, és itt kell megküzdenünk a ránk váró veszélyekkel, miközben a planétán bolyongó tudósok után kutatunk.

Játékmechanikáját tekintve egy faék egyszerűségű FPS-sel van dolgunk: csőszerű pályák, folyamatosan adagolt fegyverek és ellenfelek, egyes pályarészeken boss-harcok, és a folyamatos lövöldözést csak néha szakítják meg hologramok és átvezető videók, hogy a történetben is haladjunk előre.

Forrás: Sony

Hagyományos játékként a Farpoint ma már nem nagyon állná meg a helyét, de a virtuális környezetben mégis jól működik a koncepció, főleg a játék mellé kapható Aim-kontrollernek köszönhetően, amit kézbe véve tényleg olyan érzése támad az embernek, mintha egy valódi fegyver lenne a kezünkben.

Forrás: Sony

A játék ugyan a hagyományos DualShock 4-gyel is irányítható, de az igazi élményt a speciális kiegészítő biztosítja, amit tényleg élvezet szorongatni a szörnyek irtása közben. A Farpoint gyenge pontja egyben a PS VR általános rákfenéje: hosszabb használat során a játékos teljesen leizzad a sisak alatt, a lencsék bepárásodnak, sőt az sincs kizárva, hogy szédülés és émelygés üti fel a fejét a szörnyek aprítása közben.

A Farpoint 2017. május 16-án jelent meg PlayStation 4-re és PlayStation 4 Próra, és kizárólag PlayStation VR kiegészítővel futtatható. A játék megvásárolható Aim-kontrollerrel összecsomagolva és anélkül is. A videót készítette: László Viktória, Muchicka László, Zsótér Indi Dániel és Petkó Gergely Ricsi.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik