LG Optimus kettő X-szel

A világ többmagos mobilkészülékekért kiáltott, és az LG az Nvidiával összefogva az Optimus 2X-be egyből két magot fektetett.

Az LG ezzel a telefonnal visszatért a HTC, a Samsung és a Motorola mellé a komolyabb igényű Android-felhasználók iránti küzdelembe. Az eredetileg Star kódnéven induló mobilról annak idején pletykaszinten tudósítottunk, azonban látva a telefont kiderül, hogy a szóbeszéd megalapozott volt.

A 4 colos (800×480 pixeles) WVGA LCD érintőképernyő alatt az egész konfiguráció valódi csillaga, az Nvidia Tegra 2-es rendszere bújik meg: ez két 1GHz-es Cortex-A9-es processzort és nyolc GeForce grafikai magot jelent. Ráadásul e mellé még sikerült valahogy bepakolni a HDMI-t és a kettős képernyő támogatását. Vagyis a HDTV-vel párosítva lehetőség van például a játékok nagyképernyőn való működtetésére.

A Tegra 2 egyébként a készülék legnagyobb előnye a többi telefonhoz képest – például így multitaskingolni semmi nem tud, mint az Optimus 2X. Ezzel szemben például nincs olyan gyönyörű képe, mint az iPhone4-nek vagy a Sharp IS03-nak. (Persze viszonylag kevés dolognak van.)

Az teljesen biztos, hogy az LG-nek sikerült egy nagyon stabil konfigurációt összeépítenie, ami egyrészről nagyon sokáig (ok, digitális időtávban sokáig) tudja szolgálni a gazdáját, miközben értékét is megtartja.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az Optimus 2X részletes kritikája – angolul (Engadget)