Közel 3000 programmal vár a 33. Művészetek Völgye Fesztivál

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja három hét múlva nyitja meg kapuit, ismét rengeteg zenével, irodalommal, művészettel, vidám fesztiválozókkal tölti meg 10 napon át Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd utcáit. Július 19. és 28. között közel háromezer program közül lehet majd válogatni, és már kaphatók a napijegyek is.
Fekete Kristóf Tibor

Az biztos, hogy a Művészetek Völgye közel 3000 programja között mindenki megtalálja a neki szólót, legyen szó zenéről, irodalomról, színházról vagy éppen alkotó programról.

A Panoráma Színpadon a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a BËLGA, Beton.Hofi,  a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby dalaira bulizhatunk. A fesztivál második nagyszínpadának számító Közlekedési Múzeum x LŐTÉR helyszínen lép fel az Analog Balaton, az Anima Sound System, Ajsa Luna, a Besh o droM, a Co Lee Live Band, a Duckshell, az Európa Kiadó, a Fiúk, a Freakin Disco, Hundred Sins, a Lóci Játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Random Trip, Sisi, a Selah Vie, a Szabó Balázs Bandája, a Vad Fruttik és a VHK is. Innen indul minden nap a múzeum retro Ikarus busza is, a Zenélő Busz. Vigántpetenden a Cirque du Tókert olyan legendáknak ad otthont, mint Zorán, Kern András, Dés László, a Csík zenekar és Presser Gábor, valamint a Budapest Bár. Emellett több kortárs táncművészeti produkció és újcirkuszi előadását is láthatunk majd, mint például a Feledi Project, a Duda Éva Társulat vagy a Fővárosi Nagycirkusz műsorát.

Fotó: Fekete Kristóf Tibor

Az első nap a fesztivál és az Art-Színtér közös premierjével indul, ezúttal a Tikk-Takk Bumm-ot mutatják be Ember Márk, Dobó Enikő és Csiby Gergely főszereplésével. A fesztiválon két helyszínen a látogatók minden nap más előadásokat nézhetnek meg különböző társulatoktól. Emellett idén is improvizatív előadások várnak mindenkit a Momentán Udvarban, a zene és az irodalom találkozik a Kaláka Udvarban, a Petőfi Udvarban és a Poket Udvarban. A Művészetek Zöldje és a SzimBio Udvarban a fenntarthatóságról tanulhatunk, saját udvarral készül Hobo, Harcsa Veronika és Szirtes Edina Mókus is, de idén több múzeum is csatlakozik a fesztiválhoz és először a Romani Design is.

A Völgy gondolt azokra is, akik csak egy-egy napra tudnak kiszakadni, számukra külön buszjáratokat indít Budapestről. A Művészetek Völgye teljes programja elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, ahol immáron a napijegyek, a családi belépők és a csomagajánlatok is elérhetők.