Szórakozás

Egy dolgozó megpróbált hozzáférni Katalin hercegné orvosi adataihoz, a magánkórház vizsgálatot indított

Samir Hussein / WireImage
Samir Hussein / WireImage
A walesi hercegné műtétjét végző kórház dolgozói követhettek el jogsértést.

Január közepén esett át meg nem nevezett hasi műtéten Katalin hercegné, azóta mindössze kétszer lehetett őt fotón vagy videón látni. A hercegnét a London Clinic magánkórházban műtötték, ahol például apósát, Károly királyt is kezelték prosztataproblémái miatt.

A BBC megkeresésére a brit adatvédelmi hatóság arról adott ki tájékoztatást, hogy vizsgálnak egy jelentést, mely szerint Katalin műtétje után a magánkórház személyzete megpróbált betekinteni a hercegné egészségügyi adataiba.

Mint írják, „a személyzet legalább egy tagját rajtakapták, hogy megpróbált hozzáférni” a hercegné orvosi feljegyzéseihez. Belső vizsgálatot indítottak a magánkórházban.

A Kensington-palota szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a jelentést, hozzátéve: „Ez a londoni klinika ügye”.

Kapcsolódó
Megfékezhetetlenné vált a rejtélycunami Katalin körül – és ebben a királyi család keze is benne van
A hercegnéről hónapok óta egyetlen képet sem lehetett látni, aztán anyák napja alkalmából kiadtak egy fotót, de az örömteli pillanat megosztása ellentétes hatást váltott ki: ahelyett, hogy lecsillapította volna a kedélyeket, csak még inkább felkorbácsolta azokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik