Szórakozás

Már a házasságtörő viszony előtt is volt példa arra, hogy Ariana Grande foglalt férfival jött össze

Andrew Lipovsky / NBC / Getty Images
Andrew Lipovsky / NBC / Getty Images
Hetek óta másról sem hallani Ariana Grandéval kapcsolatban, mint szappanoperába illő szerelmi életéről. A hírek szerint elvált a férjétől és összeszűrte a levet egy nős kollégájával, aki elhagyta miatta a családját. Bár egyelőre mindez csak feltételezés, ismerve Grande viselt dolgait, nem lenne meglepő, ha végül kiderülne, minden igaz volt, ami az utóbbi időszakban megjelent róla a bulvársajtóban. Összeszedtük a színész-énekesnő legnagyobb botrányait az elmúlt évekből.

Még 2021-ben került nyilvánosságra, hogy filmadaptáció készül a Broadway történetének egyik legsikeresebb musicaljéből, a Wickedből, aminek egyik főszerepét Ariana Grande alakítja. A sztár pár héttel a bejelentés után férjhez ment civil párjához, az ingatlanügynökként dolgozó Dalton Gomezhez, majd tavaly év végén Londonba utazott a nagyszabású musical-film forgatása miatt. Innentől kezdve – ahogy az a celebeknél gyakran előfordul – csak a bulvársajtó híradásaiból rajzolódik ki, hogyan alakult Grande magánélete.

Összekavarhatott egy házas kollégájával

A TMZ egy hónapja arról számolt be saját forrásaira hivatkozva arról, hogy Grande házassága hónapok óta romokban van. Bizonyítékként egyebek mellett azt hozták fel, hogy az énekesnő nem viseli a jegygyűrűjét. Nem sokat kellett várni addig, amíg megjelentek az első cikkek arról, hogy Ariana Grandénak viszonya van az egyik szintén házas kollégájával, Ethan Slaterrel, akivel a Wicked készítése közben melegedtek össze.

Bár Grande válásának híre ekkor már a levegőben lógott, Slater – akinek színészként eddigi legnagyobb dobása az volt, hogy SpongyaBob Kockanadrágot játszotta a tengeri szivacsról szóló Broadway-musicalben – ekkor még hivatalosan boldog házasságban élt Lilly Jay-jel, akivel gimnáziumi éveik óta voltak együtt és 2022-ben született meg közös kisfiuk.

Az események júliusban bontakoztak ki, az idővonal így nézett ki:

  • 17-én jött az újabb nem hivatalos bejelentés, miszerint Grande és férje válnak.
  • 20-án jelentek meg az első cikkek, miszerint Ariana Grande és Ethan Slater randiznak.
  • 26-án a US Weekly megírta, hogy Slater benyújtotta a válókeresetet New Yorkban.
Walter McBride / WireImage / Getty Images Ethan Slater a nejével még 2018-ban.

Az elhagyott feleség egy nappal később a PageSixnek nyilatkozott.

Ennek a történetnek Ariana a főszereplője. Hiányzik belőle a női összetartás. A családom csak járulékos veszteség

– mondta Lilly Jay, hozzátéve: számára a legfontosabb, hogy felnevelje és minél jobb anyja legyen 11 hónapos fiának.

A Daily Mail információi szerint Grande és Slater kapcsolata végig nyílt titok volt a forgatáson. Állítólagos bennfentesek szerint állandóan „egymás szájában voltak”, és több alkalommal lekapták őket csókolózás közben. A lap azt is írja,

a színészek több duplarandin is részt vettek házastársaikkal, mikor már javában tartott a viszonyuk.

A válás napvilágra kerülése óta eltelt hetekben ellentmondásos információk látnak napvilágot arról, jelenleg milyen Grande és Slater kapcsolata. Az érintett felek eddig sehol nem nyilatkoztak, sőt, Ethan Slater már a botrány kirobbanásakor privátra állította az Instagram-profilját. Ami az énekesnő megítélését illeti: bár úgy tűnik, a közvélemény nem az ő oldalán áll, az őt negatív színben feltüntető cikkek ellenére több követőt szerzett közösségi oldalán, mint amennyit veszített. Most nagyjából félmillióval többen kíváncsiak arra, mit posztol, mint korábban. Hiába, a negatív hírverés is hírverés, Ariana Grande már csak tudja.

Balhékból korábban sem volt hiány

Grande karrierje 13 éves korában, a Broadwayen kezdődött, majd a Nickelodeon révén lett világszerte ismert a neve. 2010-től a gyerekcsatorna V, mint Viktória című sorozatában szerepelt három évadon keresztül, majd karaktere spin-off sorozatot kapott: a Sam és Cat egy évadot élt meg. A színészkedésen túl hamar énekesnőként is komoly sikereket ért el, mára a kortárs könnyűzene egyik legbefolyásosabb szereplője lett. A Bloomberg 2020-as cikkében odáig ment, hogy „a világ legnagyobb popsztárjának” és „a streaming generáció első popdívájának” nevezte őt.

A „díva” jelzőt gyakran megkapta az évek során a riporterekkel és rajongókkal való állítólagos udvariatlan interakciói miatt. A teljesség igénye nélkül álljon itt pár példa arról, milyen sztorik terjedtek el róla:

  • mivel csak az arca bal felét engedi fotózni, ezért egy díjátadón arrébb lökött egy riportert, hogy a neki tetsző profilja látszódjon a kamerában;
  • visszalépett egy fotózástól, miután egy fotós nem volt hajlandó törölni azokat a róla készült képeket, amik nem tetszettek neki;
  • miután egyórás késéssel érkezett meg egy interjúra, megdorgálta az újságírót, amiért szerinte béna kérdéseket tett fel neki;
  • egy alkalommal, mikor egy csapat rajongója megrohamozta, azt mondta: „Remélem, mindannyian megdöglenek”.

Grande többször nyilvánosan visszautasította az attitűdjére vonatkozó vádakat, és hogy dívának bélyegzik meg. Egy alkalommal azzal védekezett, hogy ő csak szilárdan kiáll saját véleménye, álláspontja és művészi elképzelései mellett, és hogy a bulvár gyakran kiforgatja a szavait egy-egy szaftosabb főcím érdekében. Hozzátette: ha egy férfi viselkedik hasonló módon, zseninek bélyegzik meg, míg a nőket megpróbálják elhallgattatni.

Az ilyen reakciók hatással vannak rád. Úgy érzed, »Hű, talán nem kéne kifejezni magam többé? Nem kellene tovább vívnom ezt a harcot? Vagy csak mondjam azt, hogy oké, és hagyjam annyiban?« Ez rohadtul fel tudja dúlni az embert

– fogalmazott egy pár évvel ezelőtti interjúban.

A 2019-es Grammy-gálán azzal okozott felfordulást, hogy lemondta az előre beharangozott fellépését. A hírek szerint a szervezők szerették volna kiválasztani, melyik dalát adja elő a gálán, Grande viszont ragaszkodott hozzá, hogy az akkor megjelent 7 Ringst énekelje el.

Ken Ehrlich, a Grammy egyik producere később azt állította, Grande „úgy érezte, már túl késő volt ahhoz, hogy összehozzon valamit”. Az énekesnő Twitteren reagált a feltevésre, egy posztjában azt írta:

Eddig tartottam a számat, de most hazugságokat terjesztesz rólam. Akár egy éjszaka alatt is összerakok egy fellépést, és ezt te is tudod, Ken. Akkor döntöttem úgy, hogy nem veszek részt a gálán, amikor elfojtottad a kreativitásomat és az önkifejezésemet. Remélem, hogy a műsor pontosan olyan lesz, amilyennek szeretnéd, és még annál is jobb.

További bejegyzéseiben azt állította, ő több javaslatot is tett azzal kapcsolatban, mely dalait adhatná elő, de ezek után sem sikerült megegyezésre jutniuk.

Grandét egyébként abban az évben jelölték a legjobb egyéni popelőadás és a legjobb popalbum kategóriában. Utóbbit meg is nyerte, de a díjat a gála bojkottálása miatt nem vette át személyesen. A következő díjátadón azonban már ott volt, és fel is lépett.

Steve Granitz / WireImage / Getty Images Ariana Grande a 2020-as Grammy-n.

„Mi a fasz ez? Utálom Amerikát!”

2015-ben nyilvánosságra került egy édességbolt biztonsági kamerájának felvétele, amin az látható, ahogy az énekesnő az eladó háta mögött a pultra kitett fánkokat nyalogatja, amiket aztán nem vásárol meg. Az üzlet vezetője később még több részletet árult el Grande és társasága (vele volt akkori barátja, Ricky Alvarez és még két ismerősük) negyedórás látogatásáról. Állítása szerint – bár a kiszivárgott videón nem teljesen kivehető, de –

az énekesnő egy fánkot megnyalt, a másodikra viszont ráköpött.

Az egészet az tette különösen undorítóvá, hogy a nyálas fánkokat később a gyanútlan kiszolgálók eladták más vendégeknek, ugyanis aznap estére minden sütemény elfogyott.

Ha mindez még nem lett volna elég, az amerikaiakat azzal sikerült vérig sértenie Grandénak, hogy a videón jól hallhatóan azt mondja:

Mi a fasz ez? Utálom az amerikaiakat. Utálom Amerikát! Ez undorító!

Ráadásul mindez éppen július 4-én, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb nemzeti ünnepén, a függetlenség napján történt.

A nagy felháborodás keltő eset után Grande közleményt adott ki, amiben bocsánatot kért a viselkedéséért.

Rettentően büszke vagyok arra, hogy amerikai vagyok, és mindig is egyértelműen kinyilvánítottam, hogy szeretem a hazámat. Kiragadták a szövegkörnyezetből, amit privátban a fánkot vásárló barátomnak mondtam. Sajnálom, hogy nem voltam körültekintőbb a szóhasználatomat illetően. Mindezek után hadd kérjek még egyszer bocsánatot, ha bárkit is megsértettem a szavaimmal

– állt az énekesnő nyilatkozatában, amit azzal folytatott: megjegyzése inkább arra vonatkozott, hogy mennyire egészségtelenül étkeznek az amerikaiak, és hogy mekkora a gyermekelhízás és a túlfogyasztás mértéke az Egyesült Államokban.

Az első bocsánatkérést továbbiak követték, majd egy évvel később már maga Grande is viccelődött a fánkos incidenssel, amikor ő vezette a Saturday Night Live című szkeccsműsor egyik adását.

Elég nehéz a showbizniszben felnőni. Sok gyereksztár drogozni kezd, börtönben köt ki, terhes lesz vagy éppen rajtakapják őket, hogy megnyalnak egy fánkot, amiért nem fizettek… Ami, igen, gyerekes és ostoba dolog volt, de azt hiszem, most már készen állok arra, hogy egy igazi felnőtt botrányba keveredjek bele

mondta nyitómonológjában.

A 7 gyűrű átka

Az énekesnő már említett 7 Rings című dalával más problémák is adódtak: Princess Nokia rapper a szám megjelenésének napján kiposztolta, szerinte Grande az ő 1992-es Mine című slágeréből merített ihletet.

Nem hangzik ismerősen? Mert nekem nagyon ismerős. Ez véletlenül nem az a kis dalocska, amit a fekete nőkről és a hajukról készítettem? Ez nagyon fehéren hangzik

– magyarázta a rapper Twitteren.

Ariana Grande kissé visszásan válaszolt a plágiumvádra:

Azzal fogjuk megoldani a rasszizmus problémáját, hogy a fehér nők a hajfonataikról beszélnek

írta ki Instagram-történetébe, majd gyorsan törölte is a posztot.

Grandét az évek során blackfishinggel is megvádolták. A kifejezés azt a jelenséget írja le, amikor egy fehér előadó a feketék megjelenését utánozza az imázsa és a még több profit érdekében. Az egyébként olasz gyökerekkel rendelkező Ariana Grandénál ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy

szépen lassan egyre barnábbá vált a bőre, de hajviseletével, öltözködésével és beszédstílusával is gyakran rájátszik arra a feltételezésre, hogy afroamerikai származású.

Másfelől sokan azt hiszik, latin-amerikai – az énekesnő sosem erősíti meg egyik tévhitet sem, de általában cáfolni sem szokta őket.

Egyik legtöbb kritikát kapott képe a Vogue címlapján jelent meg: a kifogásolt fotón annyira besötétítették Grande bőrszínét, hogy attól már szinte más etnikumúnak néz ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés


2019-ben az ázsiai kultúra kisajátítása miatt került a támadások kereszttüzébe, amikor a tenyerére tetováltatott egy japán írásjelet, amiről utóbb kiderült: 7 Rings (jelentése: hét gyűrű) helyett a shichirin szót sikerült magára varratnia, ami egy Japánban kapható népszerű mini BBQ-sütőszerkezetnek a neve.

Nyilvánvalóan nem tudok kandzsikat írni vagy olvasni. Mit akartok, mit csináljak? Szeretetből és nagyrabecsülésből csináltattam a tetkót. Mit akartok, mit mondjak? Tudjátok, hány ember követ el ilyen hibát, és nem érdekli őket, mert csak tetszik nekik, ahogy kinéz? Haver… Engem viszont nagyon is érdekel. Mit szeretnétek, mit tegyek vagy mondjak? Most tényleg

írta egy azóta törölt tweetben.

Miközben az internetezők eléggé belemerültek a cikizésbe, Grande egy nappal később már ki is javíttatta a bakit, és még egy japán barátjával is konzultált az ügyben. Az eset pikantériája, hogy az új verzió is helytelen lett, így az énekesnő tetoválása balról jobbra olvasva továbbra is „kis BBQ-grill” volt, felülről lefelé pedig az, hogy „hét ujj”. A tetkó további sorsa ismeretlen.

És ha még nem tűnne elég elátkozottnak a 7 Rings, a dalhoz készült videoklippel a RuPaul – Drag Queen leszek! című műsor egyik szereplőjének, Farrah Moannak akadt gondja. A drag queen szerint Grande az ő egyik szerelésének másolatát viseli a klipben.

A stábja küldött rólam egy képet a tervezőnek, aki azért kapta a fizetését, hogy lemásolja a külsőmet a negyedik All Star évadból. Végre találkoztam ezzel a tervezővel, és ő pletykálta el nekem. Gondolom queer művészektől lopni a bevétel érdekében teljesen rendben van

– olvasható Moan bejegyzésében. Ugyanakkor jelezte, nem az előadóra haragszik, aki valószínűleg nem is tudott erről az egészről, hanem a stábjára, amelyik simán megcsinálta ezt az ő tudta nélkül. Továbbá megjegyezte, nem fog emiatt perelni, szimplán csak ki kellett adnia magából a dolgot.

Volt már megcsalós sztori szereplője

Ariana Grandét nem először gyanúsítják azzal, hogy harmadik személyként lépett be egy kapcsolatba. Naya Rivera színésznő 2016-ban megjelent életrajzi kötetében azt írta, Grande már akkor összejött a vőlegényével, Big Sean rapperrel, amikor ők ketten még együtt voltak.

Aznap, mikor Sean visszatért Los Angelesbe, azt mondta, hogy nem akar velem találkozni. De mivel volt kulcsom, bementem a házába. Besétálok, lemegyek a földszintre, és találjátok ki, melyik kislány ül keresztbe tett lábbal a kanapén, zenét hallgatva? A neve rímel arra, hogy Smariana Schmande

olvasható a memoárban.

Rivera visszaemlékezése szerint váratlanul érte őt a szakítás. „Az internetről tudtam meg, hogy nem lesz esküvőm, ráadásul a világon mindenki mással egy időben. Nemcsak, hogy nem házasodtunk össze, de már nem is voltunk együtt” – fogalmazott a kötetben.

Ariana Grande és Big Sean hivatalosan 2014 októbere és 2015 áprilisa között jártak, miután a rapper szakított a menyasszonyával. Az énekesnő nyilvánosan sosem reagált a 2020-ban elhunyt Rivera állításaira, és PR-csapata még most, évekkel később sem hajlandó kommentálni a dolgot. Ebből a hozzáállásból sejthető, hogy egyhamar a Grande-Slater románcot illetően sem kapunk konkrét helyzetjelentést az énekesnőtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik