Szórakozás

Schumacher Vanda: Magyarországon az emberek negatívak, a szülők nem bíznak sem saját magukban, sem a gyerekeikben

rtl
rtl
„Nyugaton teljesen máshogy állnak ehhez a kérdéshez” – állítja.

Az nlc.hu-nak adott interjút Schumacher Vanda, akit a Celebrandi című celebműsorban láthatunk mostanság. A celeb-influenszer a számára ideális férfiról is beszélt az újságnak.

Számomra az a legfontosabb, hogy érezzem a srácban, hogy ő is a jövő harcosa, tehát arra törekszik, hogy a semmiből teremtsen valamit, legyen az szakmai vagy művészeti tevékenység, a lényeg, hogy ő alkossa. Szeresse, amivel foglalkozik, ne csak tengjen-lengjen a mindennapokban. A beképzelt embereket nem bírom elviselni. Bármennyire is sikeres, maradjon meg embernek. Az elveszett pasikkal sem tudok mit kezdeni, akik huszonévesen vagy harmincévesen még közel sem tudják, hogyan éljék az életüket.

Arról, hogy vidéki lányként került a fővárosba, így beszélt: „Nem titok, hogy ezért is jöttem el vidékről, mert azt éreztem, hogy az a környezet engem nem fejleszt, nem tudok kibontakozni. Most már Budapesten is ezt érzem, ezért járom a világot”.

Jó páran tudják, hogy milyen jövőt képzelnek el maguknak, ám a család végül lebeszéli őket erről. Sokan azt vallják, hogy egy dolgozó ország vagyunk, ahol ne az álmainkat hajtsuk, hanem válasszunk egy olyan szakmát, ahol minél több pénzt kereshetünk. De mi van akkor, ha a gyerek focista akar lenni, netán énekes, vagy űrhajós? Azt miért nem támogatjuk? Magyarországon az emberek negatívak, a szülők pedig nem bíznak sem saját magukban, sem a gyerekeikben, és ez véleményem szerint egy óriási probléma, míg például nyugaton teljesen máshogy állnak ehhez a kérdéshez. Bárkiből lehet bármi, ha kellően küzd a céljai eléréséért.

Kommenteket nem olvas magáról, szerinte kétfajta ember van: akinek van ideje hozzászólásokat olvasni, a többiek dolgoznak. A mostanság népszerű Instagram-filterekről így vélekedik:

Mostanában mindenki azt mutatja, hogy lehetsz bármilyen, nézhetsz ki bárhogy, akkor is el kell fogadniuk az embereknek. Sok magyar híresség is ezt vallja. Ez szerintem nem elfogadás. Kezdünk átesni a ló túloldalára. Egy ennyire píszí világban valaki mindig sértve érzi magát, ha nem fogadsz el mindent, amit ő mond vagy tesz. Azt akarnám látni a közösségi oldalakon, hogy az emberek őszinték egymással és igenis odamondják, ha a másik csak siránkozik és nem tesz semmit annak érdekében, hogy sikeres legyen. Az nem visz előre, ha mindenre csak jót mondasz. Magyarország legnagyobb műsorvezetői, influenszerei és sztárjai is melegítőben, smink nélkül ülnek otthon. Én sem vagyok puccban a négy fal között. De ha csak erről posztolnék, az miért lenne motiváló? Sokszor hallom, hogy jaj, ebben az országban mindenki celeb, meg influenszer, illetve vállalkozó. És? Ez miért baj? Szükség van motiváló személyekre, szerintem ettől is csak izgalmasabb lesz egy tartalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik