Szórakozás

„Attenzione pickpocket!” – így lett TikTok-sztár a zsebtolvajok ellen harcoló olasz nő

Aki rendszeresen használja a TikTokot, szinte biztosan belefutott már olyan videókba, melyeken egy nő azt kiabálja: „Attenzione pickpocket!” De mi áll a jelenség mögött?

A trend valamikor májusban indult egy videóval, amit egy Cittadini Non Distratti (polgárok, akiknek nem terelték el figyelmét) nevű csatornára töltöttek fel. A felvételen a Velencében hömpölygő turistatömeg látszik, majd felharsan az

„Attenzione pickpocket! (Figyelem zsebtzolvaj!)”

kiabálás, mire két jól öltözött fiatal nő menekülni kezd a helyszínről.

A videón egy 57 éves nő, Monica hangja hallható, aki egy nagyjából negyven fős társaság tagja, akik három évtizede harcolnak az Olaszországban tevékenykedő zsebtolvajok ellen – írja az Independent című brit lap.

@cittadininondistratti2 #VENICE #cittadininondistratti #PICKPOCKETS #BORSEGGIATORI #CITTADININONDISTRATTI #BORSEGGIATRICI #VENEZIA ♬ suono originale - Cittadini Non Distratti

A @cittadininondistratti nevű csatornára több hasonló került fel, melyek többmilliós nézettséget értek el. Az eredeti csatornát azóta törölték, de nem sokkal később megjelent a @cittadininondistratti2 nevű csatorna, ugyanolyan videókkal, és megtekintési adatokkal.

A velencei rendőrség azonban nem tartozik az oldal rajongói közé. Diego Brentani a velencei rendőrszakszervezet egyik tisztviselője azt nyilatkozta, az ilyen videók feltöltése a közösségi portálokra illegálisnak számít, különösen, ha kiskorúak is látszanak rajtuk.

Mindaddig, amíg tetten nem érték őket, ezeket az embereket is megilleti az ártatlanság vélelme

– figyelmeztetett.

Brentani hozzátette, hogy a rendőrség a végletekig leterhelt a rengeteg zsebtolvaj miatt, ezért szívesen várják az önkéntes segítők jelentkezését.

Az „Attenzione pickpocket!-videók elterjedése után nem kellett sok, hogy a TikTokozók elkezdjenek belőle viccet csinálni. Íme, egy videó, amelyiken egy macska próbálja elcsenni a gazdája vacsoráját.

@__bananathecat I know we already used this video, but it fit the souldn so we reposted. #attenzione #pickpocket #bananathecat #catsoftiktok ♬ original sound - user2117519005342

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik